Stevens uit zorgen over oude liefde: “Zo’n club en dan dit niveau…”

Foto: Stevens uit zorgen over oude liefde: “Zo’n club en dan dit niveau…”

Huub Stevens is nog altijd erg begaan met zijn oude club Schalke 04. De gepensioneerde oefenmeester won in 1997 nog de UEFA Cup met de Köningsblauen, maar inmiddels acteert de Duitse club op het niveau van de Tweede Bundesliga. Daarin verkeert het zelfs momenteel in de gevarenzone.

Zorgen om Schalke 04

Stevens, die nog altijd een goede connectie heeft met de groep uit 1997 via WhatsApp, stelt dat er nog altijd flinke bezorgdheid is om het huidige Schalke. Dat vertelt de oefenmeester tegenover Voetbal International. “Iedereen is bezorgd over Schalke, iedereen doet regelmatig zijn zegje. Dat tekent de homogenie en betrokkenheid van de groep van toen, maar geeft ook aan dat er echt iets aan de hand is.”

Schalke hoopt weer terug te kunnen in de Bundesliga, maar men moet eerder oppassen voor de onderste plaatsen in de Tweede Bundesliga. “Op dit niveau is Schalke een van de clubs met de hoogste budgetten en dat zie ik niet terug op het veld, dat is niet goed. Zo’n club, zo’n stadion en dan dit niveau… Voor de fans met hun enorme betrokkenheid vind ik dat erg.”

Stevens biedt helpende hand

Volgens Stevens ontbeert het Schalke aan kwaliteit, waarbij de oud-trainer een citaat van van wijlen oud-directeur Rudi Assauer aanhaalt. “Hij zei altijd: je kapitaal moet op het veld staan. Dat zie ik op dit moment niet, ik zie vooral spelers waar ik twijfels bij heb. En dat is niet best, als je bekijkt wat de club heeft kunnen uitgeven.” Mocht het echt nodig zijn dan lijkt Stevens nog wel bereid te zijn om de club te helpen. “Schalke is en blijft mijn club. Als de problemen te groot worden en er adviezen nodig zijn, dan mogen ze altijd bellen.”

Zie jij Schalke op korte termijn terugkeren in de Bundesliga?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, dat verwacht ik wel
226+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie