Stekelenburg onthult: “We zijn in gesprek”

Foto: Stekelenburg onthult: “We zijn in gesprek”

Maarten Stekelenburg is met zijn 39 jaar flink op leeftijd, maar hij is nog niet versleten. Althans, de geroutineerde Ajax-doelverdediger denkt nog niet aan stoppen. Vermoedelijk is hij ook volgend seizoen actief in de Johan Cruijff ArenA.

In De Telegraaf schetst Stekelenburg de huidige stand van zaken: “Zoals het nu gaat, denk ik beslist nog niet aan stoppen. Ik ga door tot ik het niet meer leuk vind of mijn lichaam ‘stop’ zegt.”

Zijn contract bij Ajax loopt op 1 juli aanstaande af… “We zijn in gesprek over een nieuw contract. We hebben de intentie om eruit te komen en ik verwacht geen problemen. Maar ik focus me nu op het belangrijkste en dat zijn de wedstrijden.”

Vorig seizoen

Stekelenburg werd opgetrommeld voor de bekerfinale, zonder enige vorm van wedstrijdritme. Wat dacht hij? “Ik dacht aan vorig seizoen, waarin ik het uit het niets van André moest overnemen. Dat was in februari 2021, terwijl ik mijn laatste wedstrijd in de voorbereiding had gekeept. Daar zaten dus ook maanden tussen en het ging prima.”

Wat is het verdict na wedstrijden tegen PSV, NEC en PEC? “Als je tegen PSV direct een redding kunt verrichten, je bij twee corners tegen goed uitkomt en de bal een keer goed weglegt naar Daley Blind, dan zit je er lekker in. Bij NEC maakte ik al snel een belangrijke save. Dan groei je en voel je je weer echt onderdeel van het team. Tegen PEC Zwolle kreeg ik weinig te doen.”

TIP: Verdien 2.20 keer je inleg als Stekelenburg zijn doel schoonhoudt in Alkmaar!

Volgend seizoen…

  • Eerste keeper
  • Reservedoelman
249+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie