Steijn wijt goal aan Olij: “Die mag niet vallen”

Foto: Steijn wijt goal aan Olij: “Die mag niet vallen”

Maurice Steijn baalt van de late gelijkmaker van FC Twente in de play-offwedstrijd van donderdagavond. Een fout van Sparta-doelman Nick Olij stelde Ramiz Zerrouki in staat om de 1-1 binnen te koppen.

Sparta-trainer niet tevreden na late gelijkmaker

Sparta Rotterdam nam pal na rust de leiding via Vito van Crooij, maar zijn benutte strafschop bleek niet voldoende voor de winst. Voor de camera van ESPN reageerde Steijn: “Als je met 1-0 daarheen gaat, dan is dat een stuk prettiger dan met een gelijkspel. Je zal daar uit je schulp moeten kruipen. Als je achterover gaat hangen, dan is het wachten op een tegendoelpunt. Ik wil met lef spelen, dat hebben we niet goed genoeg gedaan.”

Olij was dit seizoen veelvuldig de held van Sparta, maar donderdag ging hij niet vrijuit. Steijn: “Die mag niet vallen. Er is geen druk op de man die de voorzet geeft en Nick moet daar niet komen. Abels zit gewoon in duel met Zerrouki. Maar Nick dit seizoen ongelofelijk veel punten voor ons gepakt en reddingen gehad. Dan kan hij er een keer naast zitten.”

Te passief

Steijn was ook kritisch op het spel van Sparta. “We hebben veel te veel de lange bal gehanteerd, daar was ik niet tevreden mee. Zij hadden moeite met de lange bal, maar we wilden het afwisselen. Daar kwamen we niet aan toe. (…) Ik vond het heel passief in de eerste helft, dus daar was ik niet tevreden mee. Na de rust waren we beter in staat om buitenspelers aan te spelen, maar de hele wedstrijd gezien vond ik het te weinig.”

Maakt Haaland de 1-0 tegen Inter?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wie gaat door?

  • FC Twente
  • Sparta Rotterdam
333+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie