Staking Utrecht – Ajax dreigt? Omroeper verzoekt fans niets op het veld te gooien

Foto: Staking Utrecht – Ajax dreigt? Omroeper verzoekt fans niets op het veld te gooien

In aanloop naar het duel tussen FC Utrecht en Ajax werd veel gesproken over de dreiging dat de wedstrijd gestaakt zou kunnen worden. Mogelijk door gevoelige spreekkoren of door supporters die dingen op het veld gooien, zoals we de afgelopen tijd veel gezien hebben. De verwachtingen kwamen uit. In het stadion werden eerst twee waarschuwingen gegeven. Later werd het duel tot twee keer toe stilgelegd.

Na 67 minuten spelen riep de stadionomroeper de supporters voor het eerst tot de orde. “Verzoek vanuit FC Utrecht: Gooi niets op het veld. Werk asjeblieft mee.” Het stond op dat moment 2-3 voor Ajax, dat na een 2-0 achterstand een flinke comeback had gemaakt.

Nog geen drie minuten later was de omroeper genoodzaakt om zijn oproep te herhalen, op verzoek van de arbitrage. Hij gebruikte de aankondiging van de 3-3 om de supporters van Utrecht en Ajax nog eens aan te spreken. “Op verzoek van de arbitrage: Gooi niets op het veld. Dan kan de wedstrijd gestaakt worden. Dat willen we niet, want we hebben net gelijk gemaakt. 3-3. Doelpunt: Toornstra.” De achterban van Utrecht reageerde met gejuich en hield zich daarna netjes aan de regels.

Update: Wedstrijd toch gestaakt!

In de 89ste minuut is de wedstrijd toch nog tijdelijk gestaakt Ondanks twee waarschuwingen zijn er weer dingen op het veld gegooid, waarna de scheidsrechter de wedstrijd volgens het KNVB-regelement tijdelijk heeft onderbroken. Beide teams werden naar binnen geroepen. Het publiek was het er niet mee eens en riep: “Voetballen, voetballen!”

Update: Na 4-3 weer stilgelegd

Na een korte pauze werd de wedstrijd weer hervat. Utrecht scoorde vervolgens de 4-3, waarna het spel opnieuw kort werd stilgelegd. De teams bleven dit keer op het veld en na enkele minuten mochten ze verder spelen.

Zijn de KNVB-regels te streng?

  • Ja, vind ik wel.
  • Nee, vind ik niet.
294+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie