Speelstijl machteloos Ajax afgemaakt: ‘Voor het ergste vrezen tegen PSV’

Foto: Speelstijl machteloos Ajax afgemaakt: ‘Voor het ergste vrezen tegen PSV’

Ook na het ontslag van Maurice Steijn heeft Ajax het tij nog niet weten te keren. De Amsterdammers wisten ook onder interim-trainer Hedwiges Maduro geen einde te maken aan de negatieve reeks zonder een overwinning, die al sinds 12 augustus duurt. Ook de Nederlandse kranten zien dat de teloorgang van Ajax gewoon door blijft gaan.

Machteloos Ajax

De Telegraaf vreest het ergste voor Ajax tegen PSV als het zo speelt zoals het tegen Brighton Hove & Albion deed. Presenteert Ajax zich op bezoek bij PSV, de ongeslagen koploper van de Eredivisie, zoals op Engelse bodem, dan moet de club voor het ergste vrezen. Want alleen compact spelen, ofwel ordinair de boel dichttimmeren, is onvoldoende om een resultaat te boeken in Eindhoven.”

Het Algemeen Dagblad zag dat Ajax ook met een meer defensieve speelwijze machteloos oogde, maar zag daarin wel een lichtpuntje. “Ramaj toonde zich een keeper die zeer comfortabel is aan de bal. Met de bal aan zijn voet dirigeerde hij de verdedigers en middenvelders van Ajax steeds een paar meter voor- of achteruit, om vervolgens, zodra hij werd opgejaagd, de vrije man te zoeken.

Ajax aanvallend onmachtig

De Volkskrant constateerde dat Ajax op geen enkele manier aantoonde dat het een kans maakte op een resultaat tegen Brighton. “Het spel speelde zich voor rust vooral af op de helft van Ajax. In aanvallend opzicht lieten de bezoekers amper iets zien. Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Carlos Borges werden gezocht met lange, fantasieloze ballen, die vaak over de zijlijn verdwenen. Pijnlijk voor de verloren godenzonen. Maar Ajax heeft een afgang weten te voorkomen. Dat is al heel wat.”

De verdedigende speelstijl riep ook vraagtekens op bij Het Parool en denkt dat Ajax daar snel weer van moet afstappen. “Tegen Brighton werd ook duidelijk dat inzakken niet echt in de genen van de zelf opgeleide spelers zit. Wie verder denkt, kan zich afvragen wat dit Ajax op de lange termijn gaat opleveren. Want wat doe je dan nu als je tegen Volendam en Heerenveen thuis ineens veel de bal hebt?”

Zie jij Ajax een resultaat halen tegen PSV?

  • Ja, ze gaan winnen in Eindhoven
  • Een gelijkspelletje moet kunnen
  • Ze gaan nipt verliezen
  • Ze gaan er kansloos af
426+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie