Neymar vrijgesproken na ‘corrupte transfer’

Foto: Neymar vrijgesproken na ‘corrupte transfer’

Neymar is op alle fronten vrijgesproken naar aanleiding van zijn transfer van Santos naar FC Barcelona in 2023. De Braziliaan werd verdacht van corruptie en fraude.

Ruim negen jaar geleden verruilde Neymar het Braziliaanse Santos voor FC Barcelona. De Catalaanse topclub moest fors in de buidel tasten, maar in het diepste geheim zou de familie Neymar een extra deel zijn toegestopt. Een betrokken investeringsmaatschappij claimt recht op dat geld te hebben en besloot alle betrokken personen aan te klagen.

Spaanse aanklagers zijn meegaan in het verhaal van de investeringsmaatschappij. Zij eisten een tweejarige celstraf plus een boete van tien miljoen euro voor Neymar, maar de zaak tegen de profvoetballer is nu geseponeerd. Neymar liet zelf eerder weten dat hij totaal niet op de hoogte was van de inhoud van de gesprekken.

Neymar, die een eventuele celstraf niet uit had hoeven zitten vanwege de Spaanse wetgeving, speelde tot 2017 voor FC Barcelona. Ruim vijf jaar geleden vertrok hij voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar het Franse Paris Saint-Germain.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie