Sneijder zet vraagtekens bij Luuk de Jong: “Vreemd, hè?”

Foto: Sneijder zet vraagtekens bij Luuk de Jong: “Vreemd, hè?”

Vrijdagochtend werd, vlak voor de bekendmaking van het Nederlands elftal, duidelijk dat Luuk de Jong per direct was gestopt als international. De 32-jarige spits van PSV stelt zich niet meer beschikbaar voor bondscoach Ronald Koeman.

Oud-international Andy van der Meyde stelt vast dat De Jong al met al toch best weinig interlands heeft gespeeld in zijn carrière (39 stuks). “Luuk zit al heel lang bij Oranje, ook toen ik er nog was”, haakt Wesley Sneijder in.

“Als we een oefenwedstrijd hadden, was hij altijd geblesseerd en kwam hij niet. Helemaal in de fase toen Danny Blind bondscoach was. Dan kwam hij gewoon niet omdat hij geblesseerd was. Het weekend erop speelde hij weer bij de club. Vreemd, hè?” Tafelheer Wilfred Genee vermoedt dat De Jong ‘zich misschien niet zo lekker voelde in de groep?’

Reacties Koeman en De Jong zelf

“Ik was enigszins verrast toen De Jong mij donderdag belde met het nieuws dat hij niet langer beschikbaar was voor het Nederlands elftal””, reageerde bondscoach Koeman al. “Maar ik heb begrip voor zijn uitleg dat hij zich honderd procent wil concentreren op PSV. We gaan hem missen. Zowel in het veld, als buiten de lijnen.”

De Jong zelf legde uit op de clubwebsite van PSV: “Het was altijd een eer voor mij deel uit te maken van het Nederlands elftal. Maar voor mij voelt dit nu als het juiste moment om deze beslissing te nemen, omdat Nederland deze maand aan een nieuwe kwalificatiereeks voor het EK in Duitsland begint. Ik wil me de komende jaren volledig kunnen focussen op PSV.”

RKC Waalwijk
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 5 maart 2023 14:34.

Denk jij dat De Jong bewust afzegde voor Oranje?

  • Ja
  • Nee, dat geloof ik niet
500+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie