Sneijder: “Waarom dan niet bij Ajax?”

Foto: Sneijder: “Waarom dan niet bij Ajax?”

De KNVB heeft Nigel de Jong deze week aangesteld als directeur topvoetbal. Wesley Sneijder vraagt zich af waarom zijn voormalig teamgenoot niet is aangesteld bij Ajax.

Al sinds het vertrek van Marc Overmars heeft Ajax geen technisch directeur meer. Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar fungeren als technisch managers, maar dit duo is niet onomstreden. Sneijder opperde daarom in Veronica Offside: “Nigel de Jong zit nu bijvoorbeeld bij de KNVB. Als je hem dan toch zo’n functie geeft, waarom dan niet bij Ajax? Het is een jongen van de club.”

Presentator Wilfred Genee is van mening dat De Jong onvoldoende ervaring heeft. “Nee, maar ook niet bij de KNVB”, countert Sneijder op zijn beurt. “Als je dan toch een oud-voetballer in die positie wil die nog dicht bij de generatie staat, dan had je misschien hem daar die kans moeten bieden. Maar ik weet het niet, Ajax is op zoek en ze kunnen er blijkbaar niet een vinden op dit moment. En dat is spijtig, want het gaat niet best.”

Chaos bij Ajax

“Ook binnen de selectie. Met Daley Blind nu bijvoorbeeld”, vervolgt Sneijder. “Dan kun je zeggen: ‘waarom niet nog een halfjaar bij Ajax op de bank?’ Waarom? Waar komt dat vandaan? Dat komt omdat de organisatie niet klopte. En of Alfred Schreuder daar nou debet aan is of van hogerhand. Het klopt gewoon niet binnen die club. Er is niemand die daar opstaat.”

Ajax landskampioen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Eens?

  • Ja
  • Nee
408+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie