Sneijder onthult ‘Utrecht-plan’: “Inter, Real”

Foto: Sneijder onthult ‘Utrecht-plan’: “Inter, Real”

Wesley Sneijder heeft maandagavond tekst en uitleg gegeven over zijn eerdere plannen bij FC Utrecht. De oud-international werd geboren in de Domstad en was enkele jaren geleden in gesprek over een functie, maar een aanstelling bleef uit.

Na de bekeruitschakeling tegen SV Spakenburg was Sneijder hard over het Utrecht-beleid. Sneijder weerspreekt dat zijn kritiek niets te maken heeft met de situatie van enkele jaren geleden. In Veronica Offside verklaarde hij: “Nee, dat heeft er helemaal niks mee te maken. Ik heb mezelf daar voor niets aangeboden. Of althans, niet aangeboden, maar ik had een afspraak met Frans (eigenaar Frans van Seumeren, red.) dat we ooit samen iets zouden doen.”

De afspraak bleef zonder resultaat. “Dit is al tweeënhalf tot drie jaar geleden. Ik heb me daar snel overheen gezet, net zoals ik bij Ajax deed. Dit zeg ik dus niet uit rancune, anders had ik wel eerder wat over Utrecht geroepen.” Wat zijn plan was? “Het ging erom dat ik in mijn netwerk zou kijken: wat voor spelers kunnen we naar Utrecht halen om meer kwaliteit toe te voegen aan de groep? We zouden dan gaan kijken bij clubs als Inter of Real Madrid.”

“Daar wilden we jonge spelers halen. Als je er overal twee huurt, en ervaren jongens erbij hebt, kun je echt iets opbouwen. Voor mij was er zakelijk niets aan, ik wilde gewoon Frans van Seumeren helpen”, zo besluit Sneijder.

Wint FC Utrecht bij NEC?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Had FC Utrecht moeten doorpakken?

  • Ja
  • Nee
864+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie