Sneijder kraakt ‘tactisch onbenul’ Maduro

Foto: Sneijder kraakt ‘tactisch onbenul’ Maduro

Wesley Sneijder vindt het gek dat Hedwiges Maduro als tijdelijke opvolger van Maurice Steijn naar voren wordt geschoven. De assistent-trainer van de vertrokken oefenmeester zou in de afgelopen periode verantwoordelijk zijn voor het tactische gedeelte, maar juist daar vindt Sneijder bij Ajax er weinig van kloppen.

Sneijder niet onder de indruk van Maduro

“Ik heb begrepen dat Maduro de tactische trainingen leidt. Nu hebben we het er met z’n allen over het tactisch niet in orde is bij Ajax”, stelt Sneijder bij Veronica Offside. “Dan is het gek dat Maduro nu even naar voren wordt geschoven. Ik ken hem en het is een prima gozer, maar het was niet echt iemand die op de voorgrond trad en een mening had. Ik wil niet zeggen dat Maduro er verantwoordelijk voor is, maar misschien komt het niet aan bij die gasten.”

Onhandige uitspraken Steijn

Dat het zo beroerd gaat bij Ajax is volgens Sneijder niet alleen de schuld van Steijn, al stelt hij wel dat de oefenmeester het zich niet makkelijk heeft gemaakt met zijn eerder gedane uitspraken. “Misschien is het ook wel zijn eigen schuld geweest. Maurice Steijn heeft een aantal weken geleden gezegd: met deze spelers heb ik niet ingestemd. Als je dan een aantal weken niet wint, dan gaan de spelers zich ook tegen je keren. Je ziet het ook als je kijkt naar de ploeg, want ik zie geen ploeg die voor hem door het vuur wil gaan.”

Volgens de oud-international moeten de Ajax-spelers zich bezig hebben gehouden met de situatie omtrent Steijn. “Als speler weet je dat zoiets leeft. Je hoort de praatprogramma’s en je leest de kranten. Iedereen merkt dat de trainer op de schopstoel zit. Dat gaat een eigen leven leiden. Spelers die niet spelen, gaan dan onrust zaaien.”

Snap jij de keuze voor Maduro?

  • Ja, beste oplossing voor nu
  • Nee, hadden ze ook moeten ontslaan
906+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie