Slot ziet probleem: ‘Maar Sinisterra had daar ook tijd voor nodig’

Foto: Slot ziet probleem: ‘Maar Sinisterra had daar ook tijd voor nodig’

Feyenoord bleef zondag in Nijmegen steken op een 1-1 gelijkspel tegen NEC. Hoewel trainer Arne Slot met vijf wissels nog probeerde om de overwinning binnen te slepen, daar konden de invallers net als tegen PSV niet het verschil maken. De Feyenoord-trainer maakt zich er echter geen zorgen over en noemt daarbij Luis Sinisterra als voorbeeld.

Tegenover De Telegraaf concludeerde Slot dat het niet gelukt was om met de invallers nog wat te kunnen forceren. “Dat is ook het allermoeilijkste in het voetbal. Op dit niveau zijn er weinig individuen, die het verschil kunnen maken in zo’n wedstrijd door de bal erin te schieten. Die hadden we ditmaal niet in ons midden helaas. Als een tegenstander zo verdedigend staat, heb je een bijzonder moment nodig of een schitterende combinatie, die echt tot de allerlaatste pass goed verloopt. Die waren er ditmaal niet.”

Sinisterra als voorbeeld

Waar vorig jaar Sinisterra, die nu speelt voor Leeds United, vaak het verschil kon maken, daar lijkt nu een dergelijke kwaliteitsspeler te ontbreken. Slot is echter van mening dat het tijd kost dat die kwaliteit komt bovendrijven binnen de selectie van Feyenoord. “Ik geloof in de ontwikkeling van spelers. Luis Sinisterra had dat in zijn eerste jaar ook niet. Die heeft er drie jaar voor nodig gehad om een speler te worden, die elke week voor ons het verschil maakte. Ik denk dat wij een aantal spelers hebben, die de kwaliteiten hebben om dat te gaan doen. Ook nu al, maar je kunt ook een keer minder in de wedstrijd zitten.”

TIP: Pakt Feyenoord de winst bij FC Midtjylland? De odd is 2.15!

Mist Feyenoord een speler als Sinisterra?

  • Ja, zo'n type hebben ze niet
  • Nee, die kwaliteit is er wel alleen dat heeft tijd nodig
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie