Slot wijst naar Mourinho: “Niet normaal”

Foto: Slot wijst naar Mourinho: “Niet normaal”

Arne Slot boekte vorig seizoen furore door Feyenoord naar de finale van de Conference League te loodsen. Een prachtig verhaal, al bleek AS Roma in de finale met 1-0 te sterk.

“Die wedstrijd heb ik niet meer teruggekeken”, biecht Slot op in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Te pijnlijk? Ja, eigenlijk wel. Dat ik dan dingen zie die we misschien toch anders hadden moeten doen. Het is heel moeilijk om een prijs te winnen en we waren er echt dichtbij. We hadden meer kansen en betere kansen. Kijk, als we straks AS Roma krijgen in de Europa League, ga ik heus die partij wel weer kijken. Maar liever niet.”

Niet alleen de nederlaag van Feyenoord bezorgde Slot een naar gevoel. Ook het veldspel stoorde de oefenmeester. “Er is eigenlijk nooit gevoetbald. We maken zelf de fout door 0-1 achter te komen. Ik had voor de wedstrijd gezegd: op het moment dat Roma alleen nog maar bezig zou zijn met vertragen en irriteren, dan betekent dat, dat het de enige manier zou zijn om ons te verslaan. Dat bedoelde ik als compliment. Dat ze niet op een normale manier van ons zouden kunnen winnen en dat we daar energie uit zouden kunnen halen. Maar ik had gehoopt dat het zou gebeuren bij een gelijke stand.”

Slot vervolgt: “Ik had aangegeven dat ik mij nog geen seconde zou bezighouden met de vierde official en dat we ons puur op het voetbal zouden concentreren. Maar als je ziet hoe Mourinho dat deed, ik denk toch dat het van enorme invloed was. Dat constante bezig zijn met de arbitrage en de vierde official. Dat kan hij doen met die enorme status. Elke andere trainer of één van zijn collega’s had allang geel gekregen. Ik heb er naast gestaan, je kunt niet eens geloven hoe vaak hij het doet. Dat is niet normaal. Maar hij doet het zo slim. Als hij voelt dat de vierde official hem zat is, komt er een ander van de bank. De fysiotherapeut, de assistent, de clubarts. En het werkt.”

Wint Feyenoord de Europa League?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
858+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie