Slot wijst Feyenoord-verdediger terecht: ‘Dat mag niet, nooit’

Foto: Slot wijst Feyenoord-verdediger terecht: ‘Dat mag niet, nooit’

Feyenoord won zondagavond wederom, maar het ging wel met pijn en moeite, thuis tegen FC Volendam (2-1). Lange tijd stond de promovendus zelfs brutaal op voorsprong in De Kuip.

‘Hancko schuldig aan tegendoelpunt Feyenoord’

Al vroeg in de wedstrijd opende Daryl van Mieghem de score na een inschattingsfout van David Hancko. De naam van de Slowaak valt dan ook het vaakst als trainer Arne Slot de pijnpunten analyseert. “Ik vind dat, als je verdedigt, je altijd van iets uit moet gaan wat niet kan gebeuren. Bij de eerste tegengoal gaat Dávid de fout in, maar dan mag Hartman nog nooit denken dat hij dat wel goed op zou lossen. Als verdediger moet je denken: als alles fout kan gaan, sta ik dan nog goed? Quilindschy gokte dat Dávid die bal zou hebben. Dan is je tegenstander weg.”

‘Geertruida en Hancko Lankmoedig’

Even na rust liet Henk Veerman na de 0-2 te maken uit een gigantische kans. “De tweede grote kans was eigenlijk vergelijkbaar. Mats Wieffer wilde de bal met buitenkant rechts spelen – wat natuurlijk niet goed is – maar dan moet je als Geertruida en Hancko zijnde altijd nadenken over wat er fout zou kunnen gaan. Dat is iets wat we hartstikke goed doen dit seizoen, maar waar we vandaag wat lankmoedig in waren.”

Overigens zag Slot ook voldoende positieve punten bij zijn ploeg. “We hebben zelf ook best wel veel kansen gecreëerd en iets minder lang dan normaal gewacht met de 2-1 maken.” Donderdag wacht de volgende beproeving, de return tegen Shakhtar Donetsk in de Europa League.

Scoort Hancko zondag de 0-1 tegen Ajax?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Hancko wordt overschat

  • Eens
  • Oneens
247+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie