Slot overweegt basisplaats Trauner en neemt twijfels weg over Jahanbakhsh

Foto: Slot overweegt basisplaats Trauner en neemt twijfels weg over Jahanbakhsh

Feyenoord-trainer Arne Slot overweegt om Gernot Trauner een basisplaats te geven in de Europa League-wedstrijd tegen Shakhtar Donetsk. De Oostenrijker speelde nog niet veel sinds zijn terugkeer van zijn knieblessure, maar lijkt nu klaar voor een basisplaats.

Trauner terug in basis Feyenoord

Slot kan over een vrijwel fitte selectie beschikken tegen Shakhtar. Alleen de langdurig geblesseerden Patrik Walemark, Quinten Timber en Justin Bijlow zijn niet beschikbaar voor de oefenmeester. Gernot Trauner lijkt echter wel weer fit genoeg om vanaf de aftrap te kunnen starten.

Slot liet op de persconferentie voorafgaand aan de confrontatie met Shakhtar weten opgetogen te zijn over de fitheid van de Oostenrijker. “Hij staat er heel goed voor. Hij is al een tijdje fit, maar heeft nog niet langer dan een half uur gespeeld. We waren blij dat dat al goed ging.” De oefenmeester wilde nog niet vertellen of Trauner ook gaat starten tegen de Oekraïners. “Een training is wel heel wat anders dan een wedstrijd. Hij zal de komende maanden wat meer gaan spelen, maar of dat direct in de basis is zul je morgen zien.”

Blessure Jahanbakhsh

Achter de naam van Alireza Jahanbakhsh staat mogelijk nog wel een vraagteken, maar Slot vertelde dat het blessureleed mee lijkt te vallen. “Alireza viel gisteren (dinsdag, red.) uit tijdens de training, maar nu is het alweer een stuk beter. Er is een groot voordeel van veel wedstrijden spelen, want je wordt sterker, sterker en sterker. Maar als je ergens een pijntje voelt, kan dat ook steeds meer oplaaien. Dan kan er een punt komen: nu heb ik net te veel last. Dan ga je er even tussenuit en hoop je dat het weer opgelost is. Dat is nu het geval bij Ali, dus dat zijn geen grote problemen.”

Wint Feyenoord met 2-0 van Shakhtar?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Trauner een basisplaats krijgen van Slot?

  • Ja
  • Nee
469+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie