Slot dreef Kökcü tot het uiterste: “Ik raakte nog geïrriteerder”

Foto: Slot dreef Kökcü tot het uiterste: “Ik raakte nog geïrriteerder”

Orkun Kökcü is dit seizoen een bepalende speler onder Feyenoord-trainer Arne Slot. Hoewel de Turks international nu een belangrijke rol vervult onder de oefenmeester, was het in het begin nog geen koek en ei tussen beiden. Inmiddels is Kökcü van mening dat de aanstelling van Slot hem juist geweldig goed heeft gedaan.

“De eerste keer dat ik hem zag, gaf hij me alleen een hand”, vertelde de Feyenoord-aanvoerder in gesprek met De Telegraaf. “Ik had geen idee wat ik van hem moest verwachten. Ik kwam net terug van het EK met Turkije, Dick Advocaat was net vertrokken bij de club en ik vroeg me af of iedereen mijn toekomst wel bij Feyenoord zag.”

Niet fitte Kökcü

Volgens de middenvelder was hij nog lang niet fit genoeg toen Slot net was aangesteld in Rotterdam. “Ik zei van wel, maar na vijf minuten in een stevige partij zag hij dat ik niet kon omschakelen in het tempo waarin hij het wilde. In het trainingskamp in Oostenrijk plande hij een gesprek in. Robin van Persie kwam in Oostenrijk naar me toe, daar was ik hem dankbaar voor. Je fitheid is wel een dingetje, hè?, zei Robin. Hou er maar rekening mee dat het een ding wordt bij de trainer.”

Slot bracht de boodschap zelf ook over aan Kökcü en zorgde daarnaast voor nog meer irritatie bij de spelmaker. “En ik raakte nog geïrriteerder omdat hij me niet direct nummer 10 wilde geven. Ik liep nog steeds met 23 op mijn rug.” Volgens de middenvelder deed Slot dat om nog meer te prikkelen. “Je hebt jezelf wel druk opgelegd, want als jij nummer 10 wil hebben, moet je vanaf nu heel belangrijk zijn voor het team. Kan je dat?

Achteraf gezien is Kökcü blij met de aanpak van Slot, die hem veel heeft gebracht. “Hij heeft precies de goede aanpak gekozen en mijn karakter weten te doorgronden. Als ik een goal maakte, zei hij in de bespreking tegen de rest dat het ook tijd werd dat ik een keer scoorde. Zelfs nu zegt hij soms nog dat het mijn zoveelste geluksgoal was. Ik vind dat wel mooi. Ik hoef geen schouderklopjes en ik begrijp hem als geen ander. Hij laat ons fantastisch voetballen en heeft mij geleerd hoe ik het allerbeste uit mijzelf haal.”

Denk jij dat Kökcü na komende zomer nog bij Feyenoord speelt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie