Simons en Openda blinken uit bij Leipzig

RB Leipzig heeft vrijdagavond uitgehaald in de Duitse Bundesliga. Aan de hand van voormalig Eredivisie-spelers Xavi Simons en Loïs Openda boekten Die Roten Bullen een 1-5 overwinning op het veld van 1. FC Köln.

RB Leipzig wint met 1-5 in Keulen

In de vijftiende minuut zorgde Simons voor de openingstreffer. Na een aanval over meerdere schijven verscheen de Oranje-international oog in oog met doelman Marvin Schwäbe, die hij de verkeerde hoek in stuurde. Lang hield die voorsprong geen stand. Drie minuten na de openingstreffer zorgde Köln-aanvaller Sargis Adamyan alweer voor de gelijkmaker.

De 1-1 stand stond na een uur spelen nog altijd op het scorebord. Tussen de 63ste en 82ste minuut ging het echter hard in Keulen. Op aangeven van Simons zorgde Openda voor de hernieuwde voorsprong en niet veel later maakte de voormalig Vitesse-spits ook de derde treffer voor RB Leipzig. Amadou Haidara en Yussuf Poulsen bepaalden de eindstand op 1-5.

Met 49 punten klimt RB Leipzig naar de vierde plaats van de Bundesliga. De werkgever van Simons is Borussia Dortmund gepasseerd op de ranglijst, maar die club komt dit weekend nog in actie.

Scoreverloop: 0-1 (15′) X. Simons, 1-1 (18′) S. Adamyan, 1-2 (63′) L. Openda, 1-3 (67′) L. Openda, 1-4 (70′) A. Haidara, 1-5 (82′) Y. Poulsen