‘Schrijnende situatie: Ajacied glijdt af’

Foto: ‘Schrijnende situatie: Ajacied glijdt af’

Wat is er toch aan de hand met David Neres? De Braziliaan maakte furore bij Ajax in het succesvolle Champions League-jaar en speelde bijvoorbeeld een geweldige wedstrijd tegen Real Madrid (1-4 winst), maar daar is anno 2021 helemaal niets van over.

Gisteren begon de buitenspeler in de basis bij de Amsterdammers tegen Sparta Rotterdam (0-1 overwinning), maar het was allesbehalve goed wat hij liet zien. Het Algemeen Dagblad analyseert: “Juist nu Ajax weer een muur voor de kiezen kreeg, werd duidelijk hoe afhankelijk de ploeg in zulke wedstrijden is van Antony. De smaakmaker is dan bij uitstek de Ajacied die vanaf de flank met individuele acties voor ruimtes en kansen kan zorgen. Daar helpt rechtsback Noussair Mazraoui vaak een handje bij. Maar als de motor op de rechterflank met David Neres gisteren al draaide, dan gebeurde dat met veel minder toeren dan gebruikelijk. Daar deed de enige treffer van de wedstrijd weinig aan af.”

“Bij Neres blijft het bij flitsen van zijn klasse van weleer, zoals zijn fraaie voorzet op Danilo op slag van rust”, gaat de krant verder. “De oude Neres, die Erik ten Hag nodig heeft om de licht geblesseerde Antony ook fris te houden, ziet Ajax maar niet. Hoeveel minuten Neres ook krijgt, hij wekt de indruk dat hij zijn beste tijd bij Ajax al heeft gehad.” De coach concludeerde na het duel: “David werkt hard, maar rendement blijft achterwege.”

Marc Overmars

Eigenlijk wilde directeur voetbalzaken Marc Overmars Neres in de afgelopen zomer verkopen, maar dat lukte niet. De beleidsbepaler liet na het verstrijken van de transferdeadline weten: “Voor Neres had de cyclus nu eigenlijk afgerond moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Veel clubs wilden hem huren, maar daar schiet Ajax niets mee op. Het geeft aan dat veel clubs selectief zijn. Voor ons had dit echter geen zin.” Mogelijk volgt er een herkansing in de winterstop.

Verdien 21 keer je inleg als Ajax de Champions League wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Schrijnend?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie