Schreuder passeert Ajacied: “Meer leveren”

Foto: Schreuder passeert Ajacied: “Meer leveren”

Alfred Schreuder heeft Owen Wijndal gepasseerd voor de uitwedstrijd tegen NEC. Ondanks de vele afwezigen zag de Ajax-trainer onvoldoende reden om de linksback op te stellen.

Wijndal leek een basisplaats te veroveren door het vertrek van Daley Blind, maar Schreuder stelt hem in Nijmegen niet op. Tegenover ESPN legt hij uit: “Hij mag meer leveren en de concurrentie is daar. We hebben niet veel verdedigers, maar ze zijn aan elkaar gewaagd. Ik kies voor de jongens die het recent het beste hebben gedaan. Hij heeft ook goede periodes gehad.”

Ajax is de afgelopen week getroffen door een griepgolf. Steven Berghuis, Steven Bergwijn en Mohammed Kudus ontbreken zoal. Kenneth Taylor start wel. “In eerste instantie zou hij niet starten, maar Bergwijn meldde zich vanmorgen af. Kenneth is deze week wel ziek geweest, maar voelde zich gisteren stukken beter”, aldus Schreuder, die bevestigde dat Lucas Ocampos mogelijk terugkeert naar Sevilla. “De clubs zijn in gesprek.”

Pasveer

Remko Pasveer staat onder de lat in de wetenschap dat Gerónimo Rulli is aangetrokken. Schreuder: “Aan het begin van het seizoen hebben we ook aangegeven dat een club als Ajax verder kijkt. Remko is hartstikke professioneel en weet ook waarom hij naar Ajax is gekomen een aantal jaar geleden. Ajax probeert zich op elk vlak te versterker. We gaan het zien, maar we hebben hem niet voor niets gehaald.”

Wint Ajax met 0-4 in Den Bosch?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terecht?

  • Ja
  • Nee
224+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie