Schreuder ontkent ‘Europa League-niveau’ Ajax

Foto: Schreuder ontkent ‘Europa League-niveau’ Ajax

Ajax zag in drie wedstrijden de volledige uitgangspositie in de Champions League naar de knoppen gaan. De Amsterdammers verloren van Liverpool én twee keer van Napoli. Theoretisch is een plek in de volgende ronde nog mogelijk, maar voor de knock-out-fase lijkt Ajax simpwelweg kwaliteit tekort te komen. 

Schreuder wil er echter niet in mee dat Ajax een selectie heeft die (ver) van het Champions League-niveau af zit. “Ik wil niet zeggen dat het Europa League-niveau is. Ik denk dat dat te makkelijk zou zijn”, stelde de trainer na afloop. Volgens de trainer heeft het een andere oorzaak: “Je ziet wel dat we veel nieuwe spelers in de selectie hebben en dat moet met elkaar gaan samenspelen.”

Ajax

Scheuder denkt dat er een verkeerd beeld is ontstaan na de vliegende start van de Amsterdammers. “Ik denk dat we in het begin iedereen misschien wel zand in de ogen hebben gestrooid, doordat we zo’n goede start hadden”, vond Schreuder. 

De trainer heeft oog voor het teamproces: “Uiteindelijk heeft dit elftal gewoon tijd nodig, dat zie je. Je ziet vandaag een goede reactie. Als andere mensen er wat anders van maken, dat interesseert me echt niet. Wij kijken naar de dingen die we gedaan hebben.”

Alfred Schreuder

Ondanks de nederlaag zag Schreuder een van de beste Ajax-wedstrijden van het seizoen, helemaal omdat de Ajax-trainer Napoli als een topploeg ziet. “Ze maken een uitstekende indruk. Ze zijn fysiek goed en er zit voetballend een heel goed idee achter. Ze maken een grote kans (op de Champions League-winst, red.). Ik vond het de beste ploeg waar ik de afgelopen jaren tegen gespeeld heb.”

Of de trainer daarmee de lat niet te laag legt? “Vind je het laag? We zijn misschien vergeten wat er gebeurd is deze zomer?”

TIP: Wint Ajax van Excelsior? Pak 1.47x je inzet!

Heeft Schreuder een punt?

  • Nee
  • Ja
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie