‘Schreuder liet beelden zien, ik dacht: dit kán toch niet?’

Foto: ‘Schreuder liet beelden zien, ik dacht: dit kán toch niet?’

Gisteravond in Studio Voetbal was PEC Zwolle-veteraan Bram van Polen te gast. Ondanks de 3-0 nederlaag bij Ajax maakt zijn ploeg nog altijd een goede kans op handhaving, terwijl dat halverwege het seizoen slechts nog een utopisch scenario leek.

Als gevraagd wordt wat er in de eerste seizoenshelft allemaal mis ging bij PEC, lacht Van Polen:  “Tot hoe laat is deze uitzending?” Hij noemt het ‘een samenloop van omstandigheden’. “In potentie hebben we een grote groep jeugdspelers die echt wel een toekomst heeft in het betaald voetbal. Alleen: ze werden te veel gebracht en te snel. Als je die de kans wil geven, moet je er eerst één of twee in een basiself zetten. Dan geef je die jongens vertrouwen. Nu gooi je ze eigenlijk meteen voor de leeuwen.”

Dick Schreuder gooide als opvolger van Art Langeler het roer om en ging aanvallender spelen. “Daar heeft hij ons in het begin wel van moeten overtuigen. Toen liet hij ons beelden zien, toen dacht ik: dit kan toch niet? Dat je zó volle bak doorstapt met zijn allen. Maar uiteindelijk heeft hij wel bewezen, ook door middel van beelden: luister, zo gaan we het doen en dit gaat uiteindelijk heel veel opleveren. Daar zijn wij in gaan geloven en hij heeft dat continu benadrukt. Ik ben van mening dat we dankzij hem in ieder geval weer meedoen.”

Zinderende strijd tegen degradatie

Momenteel staat PEC op doelsaldo zestiende, boven Sparta en Willem II. Er resteren nog duels met FC Utrecht, Sparta en PSV.

TIP: Bijna drie keer je inleg als PEC Zwolle van FC Utrecht gaat winnen!

Gaat PEC degraderen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
107+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie