Schreuder komt met Blind-statement

Foto: Schreuder komt met Blind-statement

Alfred Schreuder heeft er spijt van dat hij niet persoonlijk afscheid heeft genomen van Daley Blind. Wel vindt de Ajax-trainer dat hij juist heeft gehandeld door de routinier de uitgang te wijzen.

Schreuder vertelt in De Telegraaf: “Ik neem het mezelf kwalijk dat ik op De Toekomst niet naar beneden ben gegaan toen Daley daar was om gedag te zeggen.” Waarom de Ajax-trainer dat niet heeft gedaan? “We zaten in vergadering en wisten niet zeker of hij kwam. Vervolgens was hij er wel. Als ik dan kritisch op mezelf ben, had ik zeker naar hem toe moeten gaan.”

De trainer wil niet uitweiden over de relatie tussen Schreuder, Blind en de rest van de spelersgroep. “Voor mij is dit afgesloten. De club en Daley hebben het opgelost.” Wel erkent hij dat de Oranje-international niet meer welkom was in de groep. “Spelers die niet meer bij Ajax willen spelen of een transfer willen maken, hoef ik niet meer op de training te hebben.”

Schreuder legt uit: “Alle focus moet op Ajax liggen, want ik heb me er aan het begin van het seizoen natuurlijk wel aan gestoord dat spelers (Antony, Mohammed Kudus en Edson Alvarez, red.) om een transfer af te dwingen zomaar niet gingen trainen.” Bovendien wilde Blind zelf óók weg. “Van de clubleiding heb ik voor FC Emmen-Ajax al gehoord dat zijn management dat heeft aangegeven, waarna Daley dat enige tijd later zou hebben bevestigd.”

Wint Ajax bij Feyenoord?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Heeft hij de juiste keuze gemaakt?

  • Ja
  • Nee
422+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie