‘Schouten overweegt Eredivisie-toptransfer’

Foto: ‘Schouten overweegt Eredivisie-toptransfer’

Jerdy Schouten overweegt om komende zomer terug te keren in de Eredivisie. De 26-jarige middenvelder van Bologna zou daarbij azen op een transfer naar een club uit de traditionele top-drie. Ruud Gullit adviseert bondscoach Ronald Koeman om de middenvelder op te roepen voor de volgende interlandperiode.

Schouten werd afgelopen zomer al gelinkt aan een mogelijke terugkeer naar Feyenoord, waarbij de middenvelder ook al contact zou hebben gehad met trainer Arne Slot. “Nee, er is nu geen contact meer”, vertelde Schouten bij Rondo op Ziggo Sport over de vermeende interesse vanuit Rotterdam.

De middenvelder kreeg daarnaast de vraag voor welke top-drie club (Ajax, Feyenoord of PSV) hij het liefste zou willen spelen, maar omzeilde die vraag met een politiek correct antwoord. “Ik snap de vraag, maar ik hoop dat je begrijpt dat ik die niet ga beantwoorden.”

Zomertransfer Schouten

“Het is wel iets waar ik over zou nadenken”, waarmee Schouten doelde op een mogelijke terugkeer in de Eredivisie. Ook geniet Schouten interesse van topclubs uit Italië, maar de middenvelder zegt geen voorkeur te hebben. “Het is een beetje vergelijkbaar. Ik kijk dan vooral naar het feit dat je dan in de Champions League of Europa League gaat spelen. Dat wil ik erg graag.”

Volgens Gullit zou Schouten ook een kans in Oranje verdienen en ziet hij een perfecte rol weggelegd voor de Bologna-speler. “Ik vind hem ideaal om met Frenkie de Jong op het middenveld te spelen. Honderd procent. Hij wil altijd snel spelen, snel naar voren. Hij is rustig aan de bal… Een geweldige speler. Ik ga ervan uit dat Ronald hem selecteert.”

Bij welke Nederlansde topclub zou Schouten goed passen?

  • Ajax
  • Feyenoord
  • PSV
2361+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie