Schotland schrijft historie met zege op Spanje

Spanje beleefde dinsdag een dramatische avond op Hampden Park. Het topland kreeg het namelijk niet voor elkaar om tegen Schotland een resultaat te boeken en ging zelfs met een 2-0 nederlaag naar huis.

Schotland slaat toe

De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente had in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap in Duitsland een uitstekende eerste wedstrijd achter de rug. Spanje zette Noorwegen eenvoudig met 3-0 opzij en kon zo met vertrouwen uitkijken naar de wedstrijd tegen Schotland, dat met dezelfde cijfers won van Cyprus.

Scott McTominay, die onder contract staat bij Manchester United, was afgelopen weekend al belangrijk met twee doelpunten en deed dat kunstje tegen Spanje nog maar eens na. Binnen zeven minuten zette hij zijn team op voorsprong, nadat Pedro Porro voor Spanje pijnlijk in de fout ging. Het was direct een behoorlijke tik voor de bezoekers.

Gedurende de eerste helft kwam Spanje echter beter in de wedstrijd en was het dichtbij de gelijkmaker, maar het had geen geluk in de afronding. Na rust was het Schotland dat opnieuw het doel vond. Schotland slaagde er wederom in om de bal op een gevaarlijke plek te veroveren en zag McTominay zijn tweede maken: 2-0. Het was uiteindelijk ook de eindstand.

Finals van Nations League

Het is voor Spanje een slechte generale voor juni, wanneer de finales van de Nations League op het programma staan. Het toernooi, dat wordt gehouden in Nederland, begint met het treffen tussen Oranje en Kroatië. Vervolgens staan Italië en Spanje tegenover elkaar, waarbij de twee winnaars het tegen elkaar opnemen in de finale.

Pakt Rangers FC dit seizoen de landstitel?