‘Schmidt zag dingen bij PSV die wij hebben gemist’

Foto: ‘Schmidt zag dingen bij PSV die wij hebben gemist’

Vorig seizoen kreeg Roger Schmidt bij PSV ontzettend veel kritiek, maar onderaan de streep pakte de Duitser met zijn ploeg wel meer punten dan Ruud van Nistelrooy dit seizoen tot dusver voor mekaar krijgt. Oud-doelman Ronald Waterreus neemt het op Ziggo Sport dan ook met terugwerkende kracht op voor de huidige succescoach van SL Benfica.

Afgelopen weekend nog gaf PSV in minuut 98 een 1-2 voorsprong weg tegen tien man van Fortuna Sittard. Opvallend, want het nalaten van het killen van een wedstrijd past helemaal niet bij Van Nistelrooy, vindt Waterreus. “Ruud is een roofdier, een winnaar. Hij hoeft die 1-3 helemaal niet meer te maken. Dat zit niet in zijn karakter.”

‘PSV-selectie is te lief’

“Maar hij moet het wel vanaf de bank aangeven. Al krijg ik steeds vaker het idee dat Roger Schmidt in de afgelopen twee jaar dingen zag, die wij gemist hebben. Hij zal gevoeld hebben dat het te lief is. Ibrahim Sangaré, Érick Gutiérrez, het zijn gewoon spelers met internationale ervaring. Die horen te doen wat Ruud zegt.”

Ruud Gullit besluit: “Je moet leiders hebben. Er is niemand op het middenveld die spelers terecht zal wijzen. Maar het moet wel uit het elftal zelf komen.”

Cruciale speelronde op komst

Komend weekend speelt PSV op zaterdagavond tegen Vitesse. Er móét gewonnen worden, zodat er een dag later ‘met de beetjes op tafel’ gekeken kan worden naar De Klassieker tussen directe concurrenten Feyenoord en Ajax.

PSV Eindhoven
Vitesse
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 21 januari 2023 19:58.

De kritiek op Schmidt was buiten proporties

  • Eens
  • Oneens
561+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie