Roda JC test Duits-Venezolaanse aanvaller Zauner

Foto: Roda JC test Duits-Venezolaanse aanvaller Zauner

Keuken Kampioen Divisieclub Roda JC heeft de komende dagen aanvaller Enrique Peña Zauner (23) op proef. Dat bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais maandag tegenover SoccerNews.nl. De transfervrije flankspeler beschikt over zowel de Duitse als ook de Venezolaanse nationaliteit en speelde in het verleden voor vertegenwoordigende elftallen van beide landen.

“Deze speler is via ons netwerk van zaakwaarnemers in ons vizier gekomen, hij kan op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten”, legt Servais verder uit. “Wij zijn beelden van hem gaan bekijken, hebben zijn data bestudeerd en hebben ook met mensen die hem kennen gesproken over wat voor een type persoon hij is.”

“Hierna hebben wij besloten dat hij voor ons mogelijk een versterking zou kunnen zijn en hebben we met zijn zaakwaarnemer afgesproken dat hij bij ons komt testen. Hij traint in ieder geval voorlopig mee en zal ook meespelen tijdens de oefenwedstrijd dinsdag 18 juli tegen het VVCS-team”, aldus Servais, die eerder al aangaf dat hij voor Roda JC op zoek is naar aanvallende versterking.

Enrique Peña Zauner doorliep een deel van de jeugdopleiding van de Duitse Bundesligaclub Eintracht Frankfurt, waarna hij verkaste naar topclub Borussia Dortmund. Ook daar acteerde de aanvaller in verschillende jeugdteams en vertrok uiteindelijk naar SV Sandhausen. Zijn laatste club was Eintracht Braunschweig.

De flankspeler kwam in de afgelopen seizoenen tot 21 wedstrijden in de Tweede Bundesliga, waarin hij één keer scoorde, en 24 duels in de Derde Bundesliga. Daarin vond hij vier keer het net. Voor Duitsland O16 speelde Zauner vanaf 2015 drie wedstrijden waarin hij één keer scoorde en vanaf 2018 kwam hij elf keer uit voor Venezuela O18 en trof daarin eveneens één keer doel.

Roda JC wordt dé verrassing komend seizoen in de KKD?

  • Ja
  • Nee
631+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie