Preview: welk Europees ticket weet Eintracht Frankfurt te bemachtigen?

Foto: Preview: welk Europees ticket weet Eintracht Frankfurt te bemachtigen?

Op zaterdagmiddag zal de laatste speelronde van de Bundesliga 2023/24 plaatsvinden. RB Leipzig zal in deze afsluitende wedstrijd van de Duitse competitie een uitwedstrijd spelen tegen Eintracht Frankfurt. Op dit moment ligt de club van Mario Götze op koers om zich te kwalificeren voor de Europa League, maar bij een nederlaag bestaat het risico dat Frankfurt afdaalt naar een positie die recht geeft op de Conference League. Informatie over het duel tussen Frankfurt en Leipzig is hier te vinden, net als een wedtip.

Eintracht Frankfurt: teaminfo en vorm

Dino Toppmollers Frankfurt staat momenteel op de zesde plaats in de Bundesliga. Deze positie geeft recht op een ticket voor de Europa League van volgend seizoen. Op dit moment heeft Eintracht Frankfurt een voorsprong van drie punten op de zevende plaats, bezet door Hoffenheim. Echter, bij een nederlaag tegen Leipzig en een overwinning van Hoffenheim zouden beide teams dus op een gelijk puntenaantal uitkomen.

Frankfurt heeft op dit moment een doelsaldo van +1, terwijl Hoffenheim op -2 staat. Bij een aanzienlijke nederlaag voor Frankfurt en/of een grote overwinning voor Hoffenheim, bestaat dus de mogelijkheid dat de club van Toppmoller nog zakt op de ranglijst. Overigens moet Hoffenheim in de laatste speelronde thuis tegen Bayern München, dus ruim winnen is op papier een flinke opgave.

Het is duidelijk dat Frankfurt momenteel niet in topvorm verkeert. In de laatste acht competitiewedstrijden werd slechts één overwinning behaald. Vier wedstrijden gingen verloren en drie eindigden in een gelijkspel.

Afgelopen week eindigde de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach in een 1-1 gelijkspel. Frankfurt was vrijwel de hele wedstrijd de dominante partij, maar de spelers van Toppmoller slaagde er niet in om de bal achter doelman Jonas Omlin van Gladbach te krijgen. Frankfurt mist momenteel een echte afmaker. Omar Marmoush is met 11 doelpunten de topscorer van de ploeg. Met 6 assists is hij ook de speler met de meeste assists. Als Frankfurt volgend seizoen hoger wil eindigen, zal de club echt behoefte hebben aan een extra speler die gemakkelijk het doel weet te vinden.

Omar Marmoush scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

RB Leipzig: teaminfo en vorm

Leipzig begon dit seizoen sterk door Bayern München te verslaan in de Duitse Supercup, wat ook het hoogtepunt van het seizoen blijft. De club heeft gedurende het seizoen namelijk nooit echt serieus meegedaan om de titel en Leipzig werd snel uitgeschakeld in de Duitse beker. Hoewel het team er wel in slaagde om de knock-outfase van de Champions League te bereiken, bleek Real Madrid te sterk in de eerstvolgende ronde.

Tot vorige week was Leipzig met Borussia Dortmund verwikkeld in een strijd om de vierde plaats. Door een gelijkspel van Leipzig en een nederlaag van Dortmund is deze positie nu veiliggesteld. Hoewel het seizoen voor de Oost-Duitse club niet uitmuntend was, hebben de spelers de laatste maanden uitstekend gepresteerd. De laatste nederlaag in alle competities dateert van 24 februari tegen Bayern. Sindsdien heeft Leipzig zeven keer gewonnen en vier keer gelijkgespeeld.

In deze periode behaalde de club enkele indrukwekkende overwinningen, waaronder een 4-1 triomf tegen Dortmund, een 1-4 overwinning op Freiburg en een 1-5 zege op FC Köln. De laatste twee wedstrijden eindigden echter in een gelijkspel. Tegen zowel Hoffenheim als Werder Bremen werd het 1-1.

Beide teams scoren: Ja

Wedtip Eintracht Frankfurt – RB Leipzig

Ondanks twee opeenvolgende gelijke spelen, verkeert Leipzig momenteel in betere vorm dan Frankfurt. Hoewel de club uit Oost-Duitsland in principe niets meer te bewijzen heeft, zullen de spelers zich waarschijnlijk nog één keer willen laten gelden in deze laatste wedstrijd van het seizoen. Verder lijkt Frankfurt te kampen met een gebrek aan aanvallende slagkracht om de wedstrijd te beslissen. Tip: wedden op ‘Draw no bet: RB Leipzig’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.75 bij Unibet.

Draw no bet: RB Leipzig

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie