RKC lonkt naar Europees voetbal, maar wijst ook op Heracles Almelo-scenario

Foto: RKC lonkt naar Europees voetbal, maar wijst ook op Heracles Almelo-scenario

RKC Waalwijk is bezig aan een uitstekend seizoen in de Eredivisie. Vrijdagavond versloeg in het Waalwijk Fortuna Sittard met 3-1, waardoor de teller al op 29 punten staat uit 22 duels. RKC is daardoor terug te vinden op plek acht, wat aan het einde van de rit recht geeft op het spelen van play-offs om Europees voetbal. Toch wil men niet zover kijken en houdt men ook het Heracles Almelo-scenario in het achterhoofd.

RKC boog pas in de slotfase een 0-1 achterstand om in een 3-1 overwinning. Trainer Joseph Oosting was na afloop van het duel tegenover de camera’s van ESPN vooral blij met de drie punten. “Ik ben blij met de overwinning, maar ik vond dat we niet goed speelden. Maar soms moet je ook een beetje mazzel hebben. Door offensief te wisselen konden we de wedstrijd toch nog naar ons toetrekken.”

Ondanks dat RKC op plek acht staat is voor Oosting de doelstelling handhaven nog altijd het belangrijkste. “Maar dromen, en de ambitie om het beter te doen dan vorig jaar, die zijn er absoluut. Het zou mooi zijn als die dromen kunnen uitkomen.”

RKC-spits Kramer begrijpt dat er vragen gesteld worden over de play-offs, maar houdt tegelijkertijd nog altijd rekening met een doemscenario. “We kijken echt nog steeds naar de onderste drie plekken. Vorig seizoen haalde Heracles Almelo 34 punten en gingen zij toch de nacompetitie in. Volgens mij hebben wij nog geen 34 punten, dus zo simpel reken ik een beetje.”

Degradeert RKC toch naar de Keuken Kampioen Divisie?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Denk jij dat RKC dit seizoen eindigt in het linkerrijtje?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie