RKC-directeur: Vaessen aanspreekbaar, reanimatie ter voorzorg

Foto: RKC-directeur: Vaessen aanspreekbaar, reanimatie ter voorzorg

De schrik zat er zaterdagavond laat goed in in het Mandemakers Stadion bij RKC Waalwijk-Ajax. Doelverdediger Etienne Vaessen en spits Brian Brobbey kwamen keihard met elkaar in botsing, waarna de goalie bewusteloos raakte. Directeur Frank van Mosselveld van de Waalwijkers meldt dat Vaessen even later weer bij kennis en aanspreekbaar was.

Frank van Mosselveld: Etienne Vaessen aanspreekbaar

Van Mosselveld vertelt aan ESPN over de ‘stand van zaken’: “Twintig minuten geleden is hij (Vaessen dus, red.) met het ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig was hij bij. Hij was aanspreekbaar, maar hij weet totaal niet meer wat er gebeurd is. Hij reageerde in ieder geval weer en dat was eigenlijk al vrij kort daarna op het veld. Maar het is natuurlijk heel heftig wat we met elkaar gezien hebben. En ik denk dat we de medische mensen een groot compliment moeten geven, die zijn gelijk begonnen met reanimeren omdat hij niet reageerde en ‘out’ was.”

Dat is het medisch protocol, aldus de bestuurder. “Maar gelukkig was het, zoals het er nu uitziet, niets met het hart. Maar vooral de tik die hij van Brobbey op de zijkant van zijn hoofd kreeg.” De reanimatie was dus een voorzorgsmaatregel: “We weten allemaal wat er in het verleden met Nouri gebeurd is. Daarna is het protocol aangescherpt en de dokter zei: het moment dat je het niet weet, begin je met reanimeren. Hij (de dokter, red.) vertelde me dat Etienne vrij snel weer bijkwam.”

De spelers van RKC maakten een totaal ontredderde indruk: “Je kunt je wel voorstellen dat… als er zoiets met een teamgenoot gebeurt, wat voor impact dat heeft. Die hebben we bij elkaar gehaald en vrij snel besloten we dat doorspelen totaal geen zin had. Michiel (Kramer, red.) zei: wij zijn dusdanig aangeslagen, wij kunnen niet meer verder spelen…”

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie