Rik Elfrink schept duidelijkheid over ‘PSV-transfer Spertsyan’

Foto: Rik Elfrink schept duidelijkheid over ‘PSV-transfer Spertsyan’

PSV wordt sinds eind december hardnekkig gelinkt aan Eduard Spertsyan, maar vooralsnog reikten de bronnen daarvan niet verder dan vanuit Rusland. Vandaag heeft clubwatcher Rik Elfrink gereageerd.

De goed ingevoerde journalist van het Eindhovens Dagblad meldt dat de ‘hardnekkige verhalen in Eindhoven en daarbuiten net zo hardnekking worden ontkend’. “Het zou nu te lastig zijn om een speler uit dat land aan te trekken en daarnaast zou Spertysan te veel geld kosten.”

‘Opvolger Gakpo’

De 22-jarige Armeen kent een marktwaarde van zo’n acht miljoen euro. Spertsyan wordt al een tijdje aan PSV gelinkt als potentiële opvolger van Cody Gakpo, ook al is de Armeen van FK Krasnodar meer een ‘nummer 10’ dan een linksbuiten. Eerder deze maand liepen de Eindhovenaren al blauwtjes bij Viktor Tsygankov en Arnaut Danjuma, die kozen voor respectievelijk Girona CF en Everton FC.

Dit seizoen staat Spertsyan al op negen goals en zes assists in zestien competitiewedstrijden. De rechtspoot ligt nog tot maar liefst 2026 vast bij Krasnodar. Onlangs raadde de Russische oud-Ajacied Dmitry Bulykin nog Spertsyan aan om voor de Eredivisie te kiezen. “Ik vind het altijd een goed idee om vanuit Rusland naar een Europese club te gaan. De Nederlandse competitie past bij iedereen, maar zeker bij jonge spelers.”

FC Emmen
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 24 januari 2023 18:43.

Zou PSV voor Spertsyan moeten gaan?

  • Ja
  • Nee
370+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie