Rel bij Excelsior: “Al twee maanden niet meer”

Foto: Rel bij Excelsior: “Al twee maanden niet meer”

Yassin Ayoub is niet te spreken over diens situatie bij Excelsior. De dertigjarige middenvelder staat ondanks de personele problemen al maanden niet meer op het trainingsveld van de Kralingers.

Ayoub op een zijspoor bij Excelsior

Ayoub werd medio 2022 nog gecontracteerd als ‘topaankoop’. De oud-Feyenoorder begon hoopgevend, maar raakte door blessures op een zijspoor. “Ik train nu al twee maanden niet meer met de groep mee”, verzucht hij in het ESPN-programma De Voetbalkantine. “In een groep is er altijd wrijving en heb je discussies met elkaar. Dat is ook zo met de trainer en mij. Hij heeft heel erg vaak geklaagd over mijn fitheid. Dat was ergens ook wel terecht.”

Waar het fout is gegaan tussen Ayoub en Marinus Dijkhuizen? “Ik was het niet altijd eens met de tactiek. Daar kan ik wel eens een zeer uitgesproken mening over hebben.’ Met name aanvallend bijvoorbeeld. Ik vond dat we veel te opportunistisch speelden, te veel de lange bal. En dat terwijl we in mijn ogen genoeg spelers hadden die comfortabel waren aan de bal.”

Volgens Ayoub is een deel van de Excelsior-selectie het óók oneens met Dijkhuizen. “Een groot gedeelte van de groep is naar de trainer toegestapt van: waarom pak je hem er gewoon weer niet bij? Ik heb de trainer gebeld en gevraagd of we een keer buiten het voetbal om konden gaan zitten, om het een en ander op te lossen. Maar dat wilde hij niet.”

Moet Dijkhuizen hem er weer bij halen?

  • Ja
  • Nee
256+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie