Real Madrid en Barcelona willen ‘Pedri scenario’ voorkomen

Foto: Real Madrid en Barcelona willen ‘Pedri scenario’ voorkomen

Real Madrid en Barcelona maken zich hard voor een aantal nieuwe regels. Op het moment dat een speler uitkomt op een internationaal toernooi, moet dezelfde speler niet ook nog mee mogen doen aan de Olympische Spelen. Dit overkwam Pedri in 2020 en sindsdien kwakkelt de Spaanse middenvelder voortdurend met blessures.

Geen Olympische Spelen én EK voor een speler

In het seizoen van 2020/2021 brak Pedri door bij Barcelona. De middenvelder liet wekelijks zijn klasse zien, waardoor elke trainer hem opstelde als hij daarvoor de mogelijkheid had. Dit resulteerde in het feit dat Pedri in dat seizoen 73 wedstrijden heeft gespeeld. Voor dat seizoen raakte Pedri nauwelijks geblesseerd, maar sinds dat seizoen heeft hij al meer dan 70 wedstrijden moeten missen. Naast het reguliere seizoen bij Barcelona deed Pedri dat seizoen ook mee aan het EK én de Olympische spelen. De carrière van Pedri is sinds die zomer nooit meer geweest zoals daarvoor.

Om dit scenario in de toekomst te voorkomen voert Barcelona nu gesprekken met de Spaanse bond volgens journalist Ferran Martínez. Pau Cubarsí kan namelijk het volgende slachtoffer worden van dit systeem. De jonge verdediger kan zomaar worden opgeroepen voor het EK én de Olympische spelen. Dit wil Barcelona echt voorkomen. Real Madrid staat er ook zo in. Marca meldt namelijk dat de club bang is dat een aantal speler van hun na het EK of Copa América nog uit moet komen op de Spelen.

Moeten hier regels voor komen?

  • Ja, de spelers moeten worden beschermt
  • Nee, spelers kunnen zelf toch ook afzeggen
312+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie