Rashford verklapt reden van United-straf

Foto: Rashford verklapt reden van United-straf

Marcus Rashford werd in de basis verwacht van Manchester United. Erik ten Hag verraste vriend en vijand door de Engelse buitenspeler te passeren voor het treffen met Wolves.

Rashford moest op de bank plaatsnemen wegens een diciplinaire straf, liet Ten Hag weten. Na de eerste helft besefte de Nederlandse oefenmeester dat hij Rashford toch wel goed kon gebruiken tegen het stugge Wolverhampton Wanderers.

De Engels international viel in en zorgde uiteindelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Bij BT Sports verklapte Rashford na afloop de reden van zijn straf: hij had zich verslapen en kwam te laat bij de teambespreking.

“Dit zijn de regels van het team. Het is een fout die kan voorkomen. Natuurlijk was ik teleurgesteld doordat ik niet in de basis stond, maar ik begrijp het besluit”, zei de Engels international.

Eerder gaf Ten Hag nog aan dat er niet gereageerd zou worden op vragen over de straf. “‘Het is tussen ons. Het is een interne kwestie, we zullen er niet op reageren”, stelde de trainer bij de BBC. “Iedereen moet onze regels respecteren.”

Luke Shaw kon zich wel vinden in de beslissingen van Ten Hag. Eerst om Rashford buiten de basis te houden. “De manager neemt die dingen altijd in overweging. In het verleden kwamen mensen weg met domme streken. Je hebt vandaag kunnen zien dat je niet in de basis staat, als je de kleine dingen niet goed aanpakt.”

De Engelsman was blij dat zijn landgenoot er alsnog in kwam voor United en zijn ploeg de winnende treffer bezorgde. “Hij verkeert in heel goede vorm. Hij heeft ontzettend veel zelfvertrouwen en is heel positief. Hij is een speler van wereldklasse en kan uitgroeien tot een van de beste spelers ter wereld, als hij zo doorgaat.”

Rashford maakt de eerste tegen Bournemouth

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Terechte beslissing?

  • Ja
  • Nee
253+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie