‘PSV vangt bot bij AZ en kijkt naar andere potentiële De Jong-opvolger’

Foto: ‘PSV vangt bot bij AZ en kijkt naar andere potentiële De Jong-opvolger’

PSV heeft nog altijd geen vervanger gevonden voor de opvolging van John de Jong. De Eindhovenaren zouden volgens Voetbal International een poging hebben gewaagd bij Max Huiberts, technisch directeur van AZ, maar zouden daarbij nul op het rekest hebben gekregen. Het weekblad meldt nu dat Gretar Steinsson de belangrijkste gegadigde is.

Steinsson werd al eerder in verband gebracht met de functie bij PSV, ook al omdat hij goede banden heeft met algemeen directeur Marcel Brands. De IJslander speelde tussen 2006 en 2008 bij AZ, waar Brands destijds ook werkzaam was en waar het duo elkaar leerde kennen. Steinsson bekleedde na zijn actieve voetbalcarrière diverse functies en was onder meer scout bij Everton, technisch directeur bij de IJslandse voetbalbond en performance director bij Tottenham Hotspur.

Pittige uitdaging bij PSV

Huiberts was een voorname kandidaat bij PSV, maar volgens Voetbal International heeft de technisch directeur een voorkeur uitgesproken voor een langer verblijf in Alkmaar. Daardoor zou Steinsson nu opnieuw in beeld zijn gekomen bij PSV. Voor de nieuwe technisch directeur ligt in Eindhoven een pittige uitdaging te wachten, waar bezuinigd moet worden, maar waar ook de beste spelers tegen forse transfersommen verkocht moeten worden. Bovendien moet Champions League-voetbal gehaald worden en moet PSV ook meestrijden om het kampioenschap.

Fortuna Sittard Stadion

Eredivisie

15 januari 2023

14:30

Fortuna Sittard
PSV Eindhoven
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 15 januari 2023 14:29.

Is Steinsson een goede optie voor PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, lijkt mij niet geschikt
367+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie