PSV-probleem in aantocht: “Had Roger Schmidt ook”

Foto: PSV-probleem in aantocht: “Had Roger Schmidt ook”

PSV is al ruim een week op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. Phillip Cocu is naar verluidt een van de kandidaten, terwijl Peter Bosz eveneens in aanmerking zou komen. Volgens Rik Elfrink moet er bij de laatste naam veel gebeuren.

Uitdaging PSV met Bosz

De Eindhovenaren begonnen het voetbaljaar met Ruud van Nistelrooij aan het roer, maar de hoofdtrainer hield het al na een seizoen voor gezien. Van Nistelrooij miste het vertrouwen van zijn spelersgroep en de directie, waardoor hij nog vóór het slotduel in de Eredivisie met AZ afscheid nam en vertrok.

De clubwatcher van PSV stelt in de Peesjevee Podcast dat het binnenhalen van Bosz een interessante keuze zou zijn, maar dat dit op de transfermarkt veel energie zal kosten. “Bosz is weer een heel ander type. Dat gaat weer helemaal de andere kant uit. Dat wordt weleens kamikaze-voetbal genoemd. Daar zou je denk ik hele andere verdedigers bij moeten hebben”, vertelt Elfrink.

“Je moet een trainer zoeken en een selectie hebben die daarbij past. Dat gaat je niet 100 procent lukken, want je hebt nog spelers onder contract staan die niet gaan vertrekken. PSV begint daarnaast op 8 augustus aan de Champions League-voorrondes en dan is de transfermarkt nog open. Dat probleem had Roger Schmidt ook in zijn eerste jaar.”

Concurrentie van Ajax

Bosz wordt eveneens al maandenlang in verband gebracht met een overstap naar Ajax. In Amsterdam was hij in het seizoen 2016-2017 al eens actief en slaagde hij erin om de finale van de Europa League te bereiken. Mede door een meningsverschil met Edwin van der Sar maakte hij vervolgens na een jaar al de overstap naar Borussia Dortmund.

Bij welke club past Bosz het beste?

  • Ajax
  • PSV
3973+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie