PSV ‘counterploeg’ tegen Betis: “Dat is te weinig”

Foto: PSV ‘counterploeg’ tegen Betis: “Dat is te weinig”

PSV won in een oefenpotje met 2-1 van het Spaanse Real Betis, maar het was de Primera División-ploeg die het spel maakte en de Eindhovenaren focusten zich vooral op de counter. Dat deden ze goed, maar het was niet helemaal de bedoeling.

De Eredivisie-topclub had maar 36 procent balbezit en Voetbal International citeert oefenmeester Ruud van Nistelrooy: “Dat is te weinig. We willen het liefst de tegenstander dusdanig controleren dat je de bal hebt. Ik vond dat we in de eerste helft een aantal momenten niet goed stonden. Dat we niet goed in het druk zetten waren, omdat zij met een middenvelder naast hun centrale verdediger kwamen. Daar hadden we in het begin wat moeite mee.”

“Dat hebben we later gecorrigeerd”, aldus de voormalige Manchester United-topschutter. “Toen kregen we wat meer druk en fouten bij de tegenpartij. Ik vond vooral dat we aan de bal – in de verovering – de bal snel verloren. En als we dan even de bal hadden, door onnodige fouten de bal weer verloren. Dat beaamden de spelers ook in de rust en na de wedstrijd. Dat is wel een aandachtspunt.”

Counterspelers

Spelers als Cody Gakpo, Noni Madueke, Guus Til en (de passende) Joey Veerman zijn wel uitstekend geschikt voor de counter… “We willen liever niet worden teruggedrongen, maar we weten wel dat we er gebruik van moeten maken als dat wél zo is. En dat hebben we heel goed gedaan. Wat dat betreft is dat positief. Maar om ook wat voet aan de grond te krijgen aan de bal, vond ik dat we veel onnodige fouten hebben gemaakt en daardoor weer in de omschakeling terug moesten. Dat zijn zeker aandachtspunten.”

TIP: Verdien liefst 3.95 keer je inleg als PSV de Johan Cruijff Schaal wint!

Vind jij PSV een counterploeg?

  • Ik wel
  • Ik niet
155+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie