PSV ‘bevoorrecht’ tegen Feyenoord

Foto: PSV ‘bevoorrecht’ tegen Feyenoord

Johan Bakayoko mocht zaterdag niet klagen dat hij niet zijn tweede gele kaart incasseerde tegen FC Twente. De aanvaller van PSV werd in blessuretijd gespaard door scheidsrechter Allard Lindhout, nadat hij een kaartwaardige overtreding maakte. Dat tot ontsteltenis van Valentijn Driessen, die vindt dat Lindhout Bakayoko met zijn tweede geel van het veld had moeten sturen. Een ‘cruciale fout in de kampioensrace’ stelt Driessen.

Zwak Twente

Door velen werd de wedstrijd tegen Twente gezien als eerste serieuze krachtmeting voor PSV, maar mede door de snelle rode kaart van Mees Hilgers kwam dat in de praktijk niet tot stand. De Eindhovenaren wisten uiteindelijk eenvoudig met 0-3 te winnen, waardoor de koploper van de Eredivisie zeven punten voorsprong wist te behouden op naaste belager Feyenoord.

Valentijn Driessen schrijft in zijn column in De Telegraaf dat hij meer had verwacht van Twente. “Je verwacht messen tussen de tanden bij de kleintjes, overtuiging dat er iets te halen valt en het geloof in een stunt. Helemaal niets van dit alles; als makke lammeren naar de slachtbank. Alleen Hilgers van FC Twente zocht de grens op.”

Daarmee doelde voetbaljournalist op de rode kaart van de verdediger, die volkomen logisch was volgens Driessen. “Maar niet vanuit een winnaarsmentaliteit, maar vanuit onkunde omdat de verdediger een simpel balletje niet goed controleerde en uit frustratie probeerde het scheenbeen van de Mexicaanse internationaal Hirving Lozano door midden te klieven. Rood was de enige juiste kleur kaart.”

Mazzelende Bakayoko

Lindhout zag er in eerste instantie een gele kaart in, maar werd door de VAR erop gewezen dat het een rode kaart moest zijn. “Zijn beoordelingsvermogen liet scheidsrechter Lindhout in de steek, maar gelukkig werd hij gered door de VAR”, stelt Driessen. De Ajax-watcher schrijft dat Lindhout echter in de slotfase nog ‘een blunder’ maakte. “In blessuretijd ging hij opnieuw zwaar in de fout door een tweede gele kaart voor Bakayoko op zak te houden na een opzichtige overtreding op Ricky van Wolfswinkel. Een cruciale fout in de kampioensrace, want de Belgische international ontsnapte zodoende aan een rode kaart na zijn domme actie en staat zondagmiddag gewoon aan de aftrap van de eerste van de twee enige topwedstrijden dit seizoen in de Eredivisie: Feyenoord – PSV.”

Had Bakayoko zijn tweede gele kaart moeten krijgen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, dat was echt niet nodig
803+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie