PSV bejubelt Teze en kan in extremis toch nog juichen

Foto: PSV bejubelt Teze en kan in extremis toch nog juichen

Om in de richting van eventuele overwintering in de Champions League al een belangrijk eerste stapje te kunnen zetten, moest PSV dinsdagavond sowieso alvast in eigen huis afrekenen met Sevilla. Het leek één grote teleurstelling voor trainer Peter Bosz en zijn mannen te worden, maar diep in blessuretijd stond er toch nog een 2-2 eindstand op het scorebord.

Eindhovense club blaft wel in tweede duel van de Champions League, maar bijt niet door tegen Spaanse Sevilla

De meningen waren er op voorhand nog over verdeeld: PSV zou het of heel moeilijk gaan krijgen tegen de huidige nummer veertien in La Liga óf er zou eventueel een gelijkspel of zelfs winst in kunnen zitten. “We gaan knallen”, zei trainer Peter Bosz in de dagen voorafgaand aan het tweede duel in het Europese miljoenenbal.

De start, een 4-0 verlies bij een zeer effectief spelend Arsenal, was een tik op de neus geweest, maar daarna ook weer snel ergens geparkeerd. De Eindhovense club moest immers razendsnel weer verder: in de competitie, waar tot op heden alle wedstrijden werden gewonnen, maar dus ook op het toneel waarin duels met sterke tegenstanders uit andere landen op het programma staan.

Sevilla ontpopte zich in de voorbije jaren tot een heuse prijzenwinnaar in het het Europese voetbal. Iets wat zonder meer als erg knap gezien mocht en mag worden. Bosz begon tegen de voormalige club van Luuk de Jong niet met de opstelling waarmee hij doorgaans zou zijn begonnen.

Dat betekende dat Johan Bakayoko de voorkeur kreeg boven Hirving Lozano en dat André Ramalho in plaats van Armel Bella-Kotchap in eigen stadion aan de eerste aftrap stond. Daarnaast was er ook geen plek voor Patrick van Aanholt en Ismael Saibari, die plaats moesten nemen op de bank omdat de trainer van de Eindhovenaren koos voor Sergiño Dest en Malik Tillman.

Sergio Ramos

Bovendien keerde ook de van Bologna overgenomen Jerdy Schouten, die tot op heden een sterke indruk maakte in de PSV-formatie als hij speelde, terug in de basis. De thuisclub had in de eerste tien minuten moeite met de aanvalsdrift van de gasten, waar Sergio Ramos de verdediging leidde en oud-Ajacied Nemanja Gudelj over het middenveld draafde.

Echte grote kansen leverde dit echter niet op voor de Spaanse ploeg. PSV leek naarmate het eerste half uur vorderde steeds meer grip op de tegenstander en dus de wedstrijd. Sevilla kwam met de spreekwoordelijke rug tegen de muur te staan, een mooi moment voor de Bosz-formatie om meteen toe te slaan en zo de openingstreffer te forceren.

Wie anders dan de in vorm zijnde en altijd dreigende Noa Lang kon, na een snel omschakelmoment van zijn elftal, vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen, maar zijn schot werd uit de linkerhoek gekeerd door de gastengoalie. Het eerste doelpunt van de Eindhovenaren kwam er negen minuten voor rust wel via een kopbal van Ramalho.

Maar tot grote teleurstelling van de Brabantse fans werd dit afgekeurd in verband met buitenspel. Vlak voor de thee veerde het thuisclubpubliek wéér op, maar een kopbal van De Jong miste de benodigde kracht. Peter Bosz moet gezien hebben dat zijn team in het eerste bedrijf teveel met de bal bleef lopen, waarna ook teveel onzuivere passes volgden en soms zelfs ook balverlies.

Over onzuiver en slordig gesproken: Ramalho ging vlak na rust gruwelijk in de fout en zag daardoor Pedrosa scoren. De VAR greep echter in omdat de Sevilla-speler tevoren hands had gemaakt. PSV kroop hierdoor door het oog van de naald. Nauwelijks twee minuten later gebeurde dit wederom, want En-Nesyri deponeerde de bal geheel vrij voor Walter Benitez tegen de lat.

Opmerkelijk was hierbij dat de spits van de Spanjaarden geheel vrij mocht doorlopen naar het PSV-doel, nadat Joey Veerman zeer laconiek op het middenveld balverlies had geleden. Door al deze fouten bleek de wedstrijd wel helemaal opengebroken want ook de Eindhovense club kreeg plots meer kansen.

Gudelj

Hoewel het een spannend schouwspel werd om te kijken, bleef de tussenstand – ondanks mogelijkheden aan beide kanten – dubbelblank. Totdat Gudelj kiezelhard namens zijn ploeg de bal tegen het net kogelde en dus ook toesloeg: 0-1. Dit terwijl de complete achterhoede van de PSV niet goed genoeg dekte en ingreep.

Waar Bosz en zijn mannen tot dat moment zichtbaar het geloof hadden gehad in op zijn minst een kleine overwinning, moesten de Brabanders plots op zoek naar de gelijkmaker. En dat was een flink mentale tik voor PSV. Middels een cadeautje van de arbiter door een erg gemakkelijk gegeven strafschop kwamen de gastheren in de slotfase uiteindelijk toch nog op 1-1.

De Eindhovenaren juichten, maar letten een minuut later helemaal niet op toen En-Neszyri knap de tweede Spaanse treffer koppend wist aan te tekenen. Daarmee leek de nederlaag voor de PSV-formatie alsnog een feit. Leek, want Jordan Teze liet het PSV-stadion in de absolute slotfase alsnog ontploffen: 2-2.

PSV-Sevilla: 1-2 (0-0) 68. Gudelj 0-1, 86. De Jong (pen) 1-1, 87. En-Neszyri 1-2, 95. Teze 2-2.

PSV heeft niets te zoeken in de Champions League?

  • Ja
  • Nee
145+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:00
2+
Van der Meijde oog in oog met hooligans: “Ik had echt een probleem gehad”
18:50
28+
‘Aanstaande ‘Twente-sensatie’ zou ook geschikt zijn voor Ajax of Feyenoord’
18:30
44+
‘Transferstrijd barst los rond Xavi Simons’
18:10
12+
Hartstocht op de Arnhemse tribunes: “Dan zie je hoe de club in elkaar steekt”
17:50
113+
Domper bij afscheidswedstrijd Slot in De Kuip
17:30
117+
‘Daarom gaat Kroes tóch weer samenwerken met Van Praag’
17:11
270+
‘Vreemde Slot-actie van Geertruida’
17:00
181+
Waarom Ajax ‘gewoon’ vijfde wordt in de Eredivisie
16:45
41+
Lex Immers maakt opvallende move: “Wilden al langer de stap zetten”
16:30
588+
Kaapt Feyenoord Ajax-deal?
16:15
58+
KNVB strikt Adil Ramzi: “Trots om met grootste talenten aan de slag te gaan”
16:14
0+
Voorspelling: Borussia Dortmund gaat in eigen huis voor goede uitgangspositie tegen Paris Saint-Germain
15:58
312+
‘Schandalig Oranje-besluit Ronald Koeman’
15:43
160+
Driessen wuift ‘dertien in een dozijn-transfer’ weg voor Slot
15:28
692+
Henk Spaan doet boekje open over ‘transferleugenaar’ Slot
15:13
692+
‘Van ‘t Schip-wending op komst bij Ajax’
15:00
16+
Real Madrid wint de Champions League | Vraag van Aad
14:45
478+
‘PSV mikt op drietal versterkingen’
14:30
285+
‘Dreun voor Matthijs de Ligt’
14:14
106+
Van ‘t Schip kritisch op Rensch: “Inherent aan zijn leeftijd”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie