Problemen nekken Feyenoord: “Geen illusies maken”

Foto: Problemen nekken Feyenoord: “Geen illusies maken”

Feyenoord kampt dit seizoen met serieuze personele problemen. Volgens clubwatcher Mikos Gouka is het daarom niet verbazingwekkend dat het elftal van Dick Advocaat zo wisselvallig presteert.

“In aantallen was de selectie aan het begin van het seizoen groot genoeg”, vertelt Gouka in de AD Voetbalpodcast. “Maar Feyenoord heeft vooral spelers waar een krasje op zit. Anders had Feyenoord ze ook niet gehad, maar je kon wel weten dat een zwaar programma voor jongens als Nieuwkoop en Fer problemen op zou leveren. Feyenoord wist van tevoren: we hebben 24 spelers, waarvan een aantal problemen hebben met drie wedstrijden in een week.”

De clubwatcher vervolgt: “Daarom haalden ze jongens als Linssen en Diemers, dan konden ze die opstellen in Eredivisie-wedstrijden waarin ze waarschijnlijk het niveau simpel zouden kunnen halen. Dat soort jongens moeten nu plotseling alles spelen.” Gouka vindt niet dat de medische staf schuldig is. Een deel van de afwezige spelers is volgens hem goed te verklaren. “Het is niet allemaal op één iemand in de medische staf terug te voeren. Dan zie je vaak spierblessures, maar dat valt eigenlijk nog wel mee.”

De AD-journalist besluit: “De overbelasting zit hem vooral in het feit dat Advocaat niet wisselt, of niet kan wisselen. Toornstra raakte geblesseerd aan zijn hamstring tegen Fortuna Sittard, maar moest toch spelen in Moskou. Dan kan hij de volgende wedstrijd niet spelen. Nu hopen ze maar dat hij er donderdag bij is en dat er dan een ander weer fit genoeg is om zondag te spelen. Dat heeft niks met een titelkandidaat te maken. Als je ziet dat PSV zomaar acht spelers eruit haalt en toch van Sparta wint, en je ziet Ajax, dan hoef je je geen illusies te maken dat je daar dicht bij in de buurt komt dit seizoen.

Eens?

  • Ja
  • Nee
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie