Preview: welke twee clubs bereiken de finale van de Spaanse supercup?

Foto: Preview: welke twee clubs bereiken de finale van de Spaanse supercup?

Even het vliegtuig pakken en dan maakt de Spaanse top zich op voor de strijd om de Supercopa de España. In Saoedi-Arabië maken volgens deze relatief nieuwe opzet vier ploegen kans op de prijs. Zij beginnen met de halve finales. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op Real Madrid – Valencia en Real Betis FC Barcelona.

Real Madrid Valencia

Op woensdagavond begint de strijd om de Supercopa 2022/23 met de strijd tussen Real Madrid en Valencia. Die eerste ploeg is de regerend landskampioen van Spanje, terwijl Valencia zich plaatste als verliezend finalist van de Copa del Rey in het vorige seizoen. Real wist vorig seizoen ook beslag te leggen op de supercup, dus zullen de verwachtingen onder supporters groot zijn. En daar zou normaliter ook genoeg reden voor zijn.

Maar dit seizoen gaat het niet per se zoals men zou willen. Zo werd afgelopen weekend met 2-1 verloren van Villarreal. Hierdoor kon concurrent FC Barcelona uitlopen tot een voorsprong van drie punten. Inmiddels werd in de laatste vijf competitieduels maar twee keer gewonnen, omdat ook Girona (1-1) en Rayo Vallecano (3-2) minimaal een punt pakten tegen de hoofdstedelingen. De Supercopa kan een gelegenheid zijn om vertrouwen te tanken.

Voor Valencia zal het vreemd aanvoelen om mee te reizen voor deze Supercopa. Want dit zijn de beste teams van Spanje en dan mag Valencia zich als nummer elf melden. En rond die plek hoort de club tegenwoordig ook thuis, gezien de meest recente eindnoteringen: negende, dertiende en negende. Maar na de goede run in de beker mag Valencia zich hier toch melden, wel als ultieme underdog.

Er zijn twee spelers bij Real Madrid die niet kunnen meespelen door een blessure: David Alaba en Aurélien Tchouaméni. Hierdoor zijn Ferland Mendy en Eduardo Camavinga redelijk zeker van een basisplaats. Daniel Carvajal keert weer terug. Valencia moet het stellen zonder Jaume Doménech, Nico González, Marcos André en Samu Castillejo. Voorin zal Justin Kluivert waarschijnlijk aan de zijde van spits Édinson Cavani starten.

Wedtip Real Madrid – Valencia

Als regerend landskampioen ben je natuurlijk altijd een van de favorieten voor zo’n supercup. Real Madrid is dan wel niet in vorm, maar een wedstrijd met Valencia als tegenstander is wellicht het ideale opstapje richting de finale. In vier van de laatste onderlinge vijf duels werd namelijk gewonnen, in drie gevallen ook met minimaal twee goals verschil. Daarom de tip: wedden op ‘Real Madrid wint met handicap -1’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.40 bij Bet365.

Real Madrid wint met handicap -1

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Real Betis – FC Barcelona

Dan de ploegen die zich op tegengestelde manier van de bovenstaande twee clubs hebben weten te plaatsen. Real Betis was namelijk niet de verliezend finalist in de beker maar juist de winnaar. Tegenover deze club staat FC Barcelona, dat in de Primera División de tweede plaats innam vorig seizoen. Voor Betis is dit pas de tweede deelname aan de Supercopa, terwijl geen enkele club deze zo vaak won als Barcelona.

Voor Real Betis is het devies dus vooral genieten van de kans om aan dit toernooi te deelnemen. Maar dat is wellicht niet genoeg om aan de dromen van de club uit Sevilla te voldoen. Want dit is een unieke kans op een nieuwe prijs in de trofeeënkast van Betis. Dan moet het wel beter dan de vorige weken. Want na achtereenvolgens puntverlies te hebben geleden tegen Sevilla (1-1), Valencia (3-0) en Athletic Bilbao (0-0) werd eindelijk gewonnen: 1-2 bij Rayo Vallecano.

Voor FC Barcelona is het juist een absoluut feest. Want afgelopen weekend werd met 0-1 gewonnen bij Atlético Madrid. Dat niet alleen, maar de dag ervoor had concurrent Real Madrid verloren. Nu staat Barcelona dus eerste, met ook nog eens een beter doelsaldo dan alle andere clubs. Aan beide kanten van het veld gaat het goed: niemand kreeg minder tegengoals dan Barça en topscorer is Robert Lewandowski met dertien goals.

Real Betis moet twee spelers missen die een blessure hebben. Youssouf Sabaly en Paul Akouokou kunnen om die reden allebei niet meespelen. Met onder meer Guido Rodríguez en Willian José zijn er wisselspelers die in de basis willen komen, maar niet op te veel moeten hopen. Barcelona ziet Jordi Alba en Robert Lewandowski terugkeren van een schorsing. Beiden maken een grote kans om direct terug te keren in de basis.

Onze voorspelling

Dit is een wedstrijd met een duidelijke favoriet: FC Barcelona is goed bezig in het Spaanse voetbal. De vorm van de competitie wil men doortrekken in de supercup. Enorm belangrijk voor dat succes is spits Lewandowski, die de bal vanuit elke hoek in het doel kan werken. Onze voorspelling is daardom ‘Robert Lewandowski scoort’. Deze weddenschap heeft een odd van 1.68 bij Circus.

Robert Lewandowski scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:51
7+
Leipzig-trainer komt met dringend Simons-advies voor Koeman
15:36
43+
Nieuwe dreun voor Calvin Stengs
15:21
16+
Drama voor Botman: “Dat probleem heeft hij nu verergerd”
15:05
176+
‘Eredivisie-terugkeer voor Kevin Strootman’
14:48
218+
‘Promes beleeft loodzware tijd in gevangenis Dubai’
14:31
81+
Bosz beoordeelt Schouten en Veerman in Oranje
14:09
61+
Xabi Alonso blijft Bayer Leverkusen trouw
14:00
53+
Meestervoorspelling Der Klassiker: Bayern kampioen? | Match of the Weekend
13:50
242+
‘Weghorst keert terug naar de Eredivisie’
13:32
155+
‘AZ rigoureus en wijst basisklant naar de uitgang’
13:16
149+
Bosz komt in aanloop naar NEC-uit met blessurenieuws
12:48
203+
“Dest kan balans in kleedkamer verstoren”
12:28
254+
Tom Egbers keert terug bij de NOS
12:17
129+
‘Kökcü neemt bij Benfica belangrijk besluit’
12:00
101+
Van ‘t Schip begint bij Ajax aan eindexamen
11:57
88+
Leicester-coach ontslagen wegens relatie met speelster: ‘Dit is niet gezond’
11:52
188+
NEC-supporters furieus na Vitesse-besluit: “Zware competitievervalsing”
11:37
32+
‘Rolmodel’ Henderson oogst lof: “Heb heel goede band met hem”
11:28
20+
5 Nederlanders bereiken halve finale Champions League
11:22
561+
Heeft Ajax nieuwe Frenkie de Jong?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie