Preview: Koploper Fenerbahçe gaat op bezoek bij Trabzonspor

Foto: Preview: Koploper Fenerbahçe gaat op bezoek bij Trabzonspor

Na het WK werd een bekerronde afgewerkt in Turkije en nu is het weer tijd voor de Süper Lig. Er staat direct een mooi affiche op het programma. De koploper mag op bezoek bij de nummer zes van de competitie. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Trabzonspor – Fenerbahçe.

Trabzonspor: teaminfo en vorm

Trabzonspor was vorig seizoen de sterkste ploeg in Turkije en mocht aan het einde van de rit het landskampioenschap vieren. Dat is niet iets wat zo vaak gebeurd, want daarvoor werd de titel voor het laatst binnengehaald in het seizoen 1983/84. Abdullah Avcı was als coach de architect achter dit succes. Met nieuwe spelers als Marc Bartra, Enis Bardhi, Trézéguet, Yusuf Yazıcı en Maxi Gómez moet er ook dit jaar succes komen.

Ook Naci Ünüvar kwam als nieuwe speler binnen, op huurbasis van Ajax. Hij was de grote man afgelopen week. In de beker werd tegen Samsunspor de eerste wedstrijd na de WK-break gespeeld. Na een goal van Umut Bozok maakte Ünüvar twee goals en tekende zo voor de 3-0-zege. Die overwinning was welkom en moet worden doorgezet in de competitie, waar vier van de laatste vijf duels werden gelijkgespeeld.

Serkan Asan en Dorukhan Toköz zijn al een tijd geblesseerd en zullen ook niet kunnen meespelen. Trabzonspor moet het daarnaast ook stellen zonder Stefano Denswil, die anders waarschijnlijk ook achter Vitor Hugo en Bartra had plaatsgenomen op de reservebank. Het is de vraag of Ünüvar in de basis gaat beginnen of als invaller gaat komen.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Fenerbahçe: teaminfo en vorm

Waar Trabzonspor voorlopig genoegen moet nemen met de zesde plek, kan Fenerbahçe niet echt meer naar boven kijken, gezien de eerste plek. Na de derde en tweede plekken voor de voorgaande twee seizoenen wordt het ook weer tijd voor een kampioenschap. Het laatste stamt inmiddels uit 2014 en daarvoor uit 2007. Voor de recordkampioen van Turkije zijn dat geen statistieken om over naar huis te schrijven.

Afgelopen zomer werd een vooral een blik Brazilianen opengetrokken met vijf nieuwe spelers van die nationaliteit. De resultaten zijn tot nu toe prima. Net voor de WK-break werd verrassend met 1-2 verloren van Giresunspor, wat een einde maakte aan een reeks van veertien officiële duels zonder nederlaag. Fenerbahçe wist in de Süper Lig al zeven keer de nul te houden dit seizoen in dertien wedstrijden.

Twee spelers van Fenerbahçe moeten deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Ezgjan Alioski en João Pedro zitten beiden met blessures in de lappenmand. Coach Jorge Jesus zal blij zijn met de prestaties van Enner Valencia. De spits is niet alleen topscorer van de Turkse competitie, maar maakte ook drie doelpunten in drie WK-wedstrijden. De Ecuadoraan is duidelijk in vorm.

Enner Valencia scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Trabzonspor – Fenerbahçe

Trabzonspor was voor het WK op zoek naar een winnende vorm en zal dat ook nu doen. Fenerbahçe zag juist een einde komen aan een fantastische reeks. De kans is groot dat de bezoekers hun favorietenrol verzilveren en met de drie punten huiswaarts keren. Tip: wedden op ‘Fenerbahçe wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.45 bij Bet365.

Fenerbahçe wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

2+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie