Preview: Kan Marokko het stabiele Kroatië verslaan?

Foto: Preview: Kan Marokko het stabiele Kroatië verslaan?

Kroatië en Marokko hebben gestreden voor wat ze waard waren dit toernooi, maar de finale werd net niet behaald. In de troostfinale nemen de twee ploegen het tegen elkaar voor een plek op het podium op dit wereldkampioenschap. Weet Marokko zich nog één keer op te laden voor de wedstrijd of weet Kroatië de derde plaats binnen te halen? In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de troostfinale tussen Kroatië en Marokko.

Kroatië: teaminfo en vorm

De Kroaten wisten in de halve finale niet te verrassen tegen Argentinië. Toch heeft het land boven verwachting gepresteerd. Op het vorige wereldkampioenschap, in Rusland, werd het land nog tweede achter Frankrijk. Zaterdag kan een deel van de selectie daar mogelijk een derde plaats achter plakken.

In de halve finale werd uiteindelijk met 3-0 verloren van Argentinië. De Kroaten kwamen door een penalty op achterstand en liepen sindsdien eigenlijk achter de feiten aan. Nadat de ploeg achter kwam werd er direct iets aanvallender gespeeld en Argentinië profiteerde hier direct van waardoor er direct nog eens werd gescoord.

Vergeleken met tegenstander Marokko heeft Kroatië het voordeel dat de ploeg een dag meer rust heeft richting deze wedstrijd. In de wedstrijd tegen de Argentijnen viel middenvelder Marcelo Brozović uit door een blessure. De verdedigende middenvelder fungeert eigenlijk als de longen van de ploeg. In de voorafgaande wedstrijden liep hij zo veel kilometer dat hij het record van aantal kilometer in één wedstrijd verbrak. Hij verbrak overigens zijn eigen record uit 2018.

Met zijn loopvermogen zorgt Brozović er onder andere voor dat Luka Modrić iets minder kilometers hoeft te maken en zo kan worden gespaard voor de belangrijke momenten.

Beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Marokko: teaminfo en vorm

Voor Marokko spatte er een droom uiteen na de nederlaag tegen Frankrijk in de halve finale. De Marokkanen zijn dé verrassing van het toernooi en ze wisten onder andere Spanje en Portugal uit te schakelen. Tegen de Fransen ging het mis en werd er uiteindelijk met 2-0 verloren.

Marokko had dit WK succes door de verdediging op slot te gooien, doordat Frankrijk de score snel opende kon dit plan echter de prullenbak in voor Marokko. Er moest iets aanvallender worden gespeeld en dit speelde de Fransen in de kaart. Er ontstond meer ruimte in de Marokkaanse verdediging en met de snelheid van onder andere Kylian Mbappé maakte Frankrijk hier gebruik van.

Toch was Marokko niet kansloos tegen Frankrijk. Hakim Ziyech en Achraf Hakimi vormden een goed duo aan de rechterkant en bleven voorzetten geven. Hieruit werden uitstekende kansen gecreëerd, maar het laatste zetje was steeds net niet goed genoeg. Na deze tegenslag moeten de spelers zich nog één keer opladen voor de troostfinale. Een derde plaats op een WK zou een geweldige prestatie zijn voor Marokko.

Youssef En-Nesyri scoort

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Kroatië – Marokko

Marokko zal tegen Kroatië de verdediging gesloten willen houden en proberen te profiteren van de ruimtes die Kroatië achterin open laat. Kroatië heeft een voordeel van een extra rustdag en dit kan zomaar een doorslaggevende factor worden voor deze wedstrijd. Daarom de tip: wedden op ‘Kroatië wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.38 bij Holland Casino.

Kroatië wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie