Preview: Kan Chelsea tegen Nottingham Forest aanhaken bij de top?

Foto: Preview: Kan Chelsea tegen Nottingham Forest aanhaken bij de top?

Voor beide teams loopt het seizoen nog niet zoals men van tevoren had gehoopt. De thuisploeg mikt op handhaving maar staat op de een-na-laatste plek. De bezoekers willen meedoen om de titel maar staan achtste. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Nottingham Forest – Chelsea.

Nottingham Forest: teaminfo en vorm

Dean Henderson, Wayne Hennessey, Serge Aurier, Loïc Badé, Harry Toffolo, Willy Boly, Renan Lodi, Omar Richards, Giulian Biancone, Moussa Niakhaté, Neco Williams, Cheikhou Kouyaté, Jesse Lingard, Brandon Aguilera, Remo Freuler, Lewis O’Brien, Orel Mangala, Morgan Gibbs-White, Josh Bowler, Hwang Ui-jo, Emmanuel Dennis en Taiwo Awoniyi: zij werden allemaal afgelopen zomer gehaald door promovendus Nottingham Forest. Maar nu roept de eigenaar dat er opnieuw nieuwe spelers moeten komen.

En die paniek is nog logisch ook. Trainer Steve Cooper heeft het nog niet op de rit met zijn team en haalde slechts dertien punten uit zestien duels. Vooral het scorende vermogen valt nogal tegen, met slechts elf doelpunten. Opvallend is dat in de laatste vijf duels wel twee keer gewonnen werd, van Liverpool (1-0) en Crystal Palace (1-0). Thuis werd al viermaal op rij niet verloren.

Zomeraanwinsten Biancone, Richards, Niakhaté en Kouyaté zijn er door blessures niet bij. Cooper zal daarom waarschijnlijk kiezen voor een centraal duo van Boly met Joe Worrall. Jesse Lingard en Morgan Gibbs-White zijn ook nog twijfelgevallen. Dean Henderson mocht niet spelen tegen zijn eigenlijke werkgever Manchester United, maar keert nu terug onder de lat.

No Operators Found

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Chelsea: teaminfo en vorm

Met Graham Potter stelde Chelsea voor de tweede keer dit millennium een Engelse trainer aan, na Frank Lampard. Thomas Tuchel mocht al in september het veld ruimen en bij Brighton & Hove Albion werd een geschikte opvolger gevonden. Potter begon goed op Stamford Bridge, met drie zeges in de competitie. Maar daarna moest ook hij toekijken hoe het minder ging lopen bij Chelsea.

Vanaf halverwege oktober werd namelijk gelijkgespeeld tegen Brentford (0-0) en Manchester United (1-1), waarna achtereenvolgens zijn oude club Brighton (4-1), Arsenal (0-1) en Newcastle United (1-0) te sterk waren. Na het WK werd nog wel gewonnen van Bournemouth met 2-0, maar het mag duidelijk zijn dat Chelsea ondermaats presteert. Vier van de acht uitwedstrijden gingen tot nu toe verloren.

Reece James viel geblesseerd uit tegen Bournemouth en zal waarschijnlijk vervangen worden door César Azpilicueta. Ben Chilwell, Wesley Fofana, N’Golo Kanté, Ruben Loftus-Cheek en Armando Broja zijn de andere afwezigen. Het is nog de vraag hoe speelklaar Mateo Kovačić en Hakim Ziyech zijn teruggekeerd van het WK.

Niet beide teams scoren

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Nottingham Forest – Chelsea

Een ploeg die eindelijk wat strohalmpjes heeft gevonden in de strijd tegen degradatie tegen een topclub die niet echt presteert als een topclub. Beide teams zijn op zoek naar de goede vorm en deze wedstrijd kan het duwtje in de goede richting zijn voor beiden. Nottingham weet de laatste tijd in eigen huis wel resultaat te boeken, dus zou wel eens kunnen verrassen. Tip: wedden op ‘gelijkspel’. Deze weddenschap heeft een odd van 3.90 bij Unibet.

Gelijkspel

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

1+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

10:44
30+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
18+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
45+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
85+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
105+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
179+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
157+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
501+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2068+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
773+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
186+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
79+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
119+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
640+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
148+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
705+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
898+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
21:43
510+
‘Grote Potter-ontwikkeling bij Ajax’
21:22
54+
Van ‘t Schip alsnog met positieve update over ervaren duo
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie