Preview: Al een vroege Spaanse topper in 2023, Atlético tegen Barcelona

Foto: Preview: Al een vroege Spaanse topper in 2023, Atlético tegen Barcelona

Nu alle competities weer langzamerhand op gang komen, kunnen we elk weekend op zoek naar de absolute parels in het speelschema. Dit weekend is een van de toppers de strijd tussen de nummers vier en één van Spanje. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en odds die helpen bij het wedden op de wedstrijd Atlético Madrid – FC Barcelona.

Atlético Madrid: teaminfo en vorm

Het gaat eigenlijk niet zo goed als men gehoopt had bij Atlético Madrid. De vierde plek is niet eens zo heel slecht, maar de achterstand op nummers één en twee FC Barcelona en Real Madrid is wel opgelopen tot elf punten. En dat is te veel na vijftien wedstrijden. Het is dus zaak voor de ploeg van Diego Simeone om flink te gaan inlopen in de komende wedstrijden.

Het werkt dan niet echt mee dat slechts één van de laatste vier competitiewedstrijden gewonnen werd. Voor het puntverlies tegen Cádiz (3-2), Espanyol (1-1) en RCD Mallorca (1-0) mag Atlético zich met recht schamen. Van Elche werd net voor de jaarwisseling wel nog met 2-0 gewonnen. Met bekerduels erbij lukte het Atlético drie keer in vier duels om de nul te houden.

Simeone kan voor deze topwedstrijd over een vrijwel complete selectie beschikken. Er zijn geen blessureproblemen en alleen Mário Hermoso is er niet bij door een schorsing. De kans is groot dat Sergio Reguilón of Reinildo Mandava daardoor aan de linkerkant van de defensie mag starten, al kan ook Felipe als extra centrumverdediger in de opstelling komen.

Atlético Madrid houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

FC Barcelona: teaminfo en vorm

Na het WK ziet FC Barcelona de sterren weer terugkeren. Er waren er een hoop actief op het toernooi en nu keren ze terug, om samen op jacht te gaan naar drie prijzen: de Primera División, de Copa del Rey en (helaas voor Barcelona) de Europa League. In de competitie gaat het prima want de 38 punten zijn tot nu toe goed voor de koppositie, doordat het doelsaldo (+28 om +21) beter is dan dat van Real.

Het gelijkspel tegen stadsgenoot Espanyol (1-1) was een teleurstelling voor Xavi en zijn mannen. Want in de wedstrijden ervoor werd gewonnen van Villarreal (3-0), Athletic Bilbao (4-0), Valencia (0-1), Almería (2-0) en Osasuna (1-2). Het is vooral zonde dat verloren is van Real Madrid dit seizoen, want verder is Barça ongeslagen. Slechts zes tegengoals kreeg doelman Marc-André ter Stegen dit seizoen in de competitie.

Jordi Alba kan niet meespelen na zijn twee gele kaarten tegen Espanyol. Over Robert Lewandowski is ook zekerheid; zijn schorsing blijft staan en hij doet dus ook niet mee. Zodoende zal Alejandro Balde waarschijnlijk aan de linkerkant van de defensie beginnen en kan Memphis Depay mogelijk weer als spits beginnen.

FC Barcelona houdt de nul

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Wedtip Atlético Madrid – FC Barcelona

Beide teams laten al langer zien vooral in defensief opzicht goed te zijn. Dit kan betekenen dat dit een tactisch schaakspel wordt tussen de twee topteams. Onder aan de streep moet wel duidelijk zijn dat Barcelona de favoriet is voor deze ontmoeting, met een betere vorm. Tip: wedden op ‘FC Barcelona wint’. Deze weddenschap heeft een odd van 2.30 bij Bet365.

FC Barcelona wint

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

10+ Votes

*Odds zijn ingevoerd en gecontroleerd op het moment van schrijven en kunnen veranderen na publicatie.

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:00
49+
‘Gigabedrag voor Dávid Hancko’
16:46
3+
Ancelotti: ‘Ik ben nog geen verdrietige fans tegengekomen’
16:26
10+
‘Ian Maatsen-transfer van 40 miljoen’
16:16
70+
‘Ajax-schandaal met eigen spelers’
16:00
91+
Grote Ajax-namen keren terug: “Zet een ambulance klaar”
15:55
46+
‘Ryan Gravenberch-drama in Liverpool’
15:41
13+
‘Summerville is de beste vleugelaanvaller in de Championship’
15:35
222+
‘Arne Slot-shock bij grootmacht’
15:23
0+
AZ-keepster Femke Liefting met ambulance afgevoerd
14:48
173+
‘Nederlandse opvolger Ten Hag bij Manchester United’
14:34
44+
‘Ajax 1 altijd mijn droom, doe er alles aan om het werkelijkheid te maken’
14:21
32+
Kraaij hekelt ‘achterlijke, debiele actie’: “Hoe haal je dit in je hoofd?”
14:04
97+
Schöne: “Als ik een glaasje wijn wilde, dan dronk ik dat”
13:49
226+
Mikautadze doet bizarre Ajax-onthulling
13:33
362+
‘VI-duo Hélène Hendriks en Noa Vahle maakt transfer’
13:18
229+
‘Feyenoord krijgt vraagprijs Spurs voor Bryan Gil te horen’
13:00
109+
Keert Clarence Seedorf terug als hoofdtrainer?
12:48
400+
‘Enorme dreun voor Feyenoord: sterkhouder mist finale’
12:31
1044+
‘Tegenspreken Derksen kost Vandaag Inside-gast 50.000 euro’
12:17
291+
PSV dreigt uitblinker te verliezen: ‘Eredivisie speeltuin’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie