‘Persona non grata’ baalt van Pellè-moment

Foto: ‘Persona non grata’ baalt van Pellè-moment

Jan Joost van Gangelen loopt al geruime tijd rond in de voetbalwereld. De presentator annex verslaggever maakte talloze hoogtepunten mee, maar sinds een uitspraak van Graziano Pellè staat hij er minder goed op bij Feyenoord.

Als Feyenoord-spits zei Pellè ooit dat Van Gangelen een ‘Ajax-face’ had. Dat fragment is altijd blijven hangen, tot ergernis van de ESPN-verslaggever. “Ik had nooit gedoe in De Kuip”, vertelt hij in weekblad Voetbal International. “Ik zat altijd met Carlo de Leeuw, die helaas is overleden, voor de harde kern op zo’n oude stoel. Dan viel er geen enkel onvertogen woord.”

“Maar na die dag ben je in één keer de gebeten hond en een persona non grata. Bijna het kwaad zelf”, sombert Van Gangelen. “Rondom De Klassieker komt dat filmpje weer vaak terug. Het slijt met de jaren, maar ik denk dat het nooit echt helemaal verdwijnt. Het is ook niet zo heel erg. In het begin was het heel akelig, als het je kinderen raakt, maar dat is nu niet meer zo.”

Toekomst

Van Gangelen is niet voornemens om de voetbalwereld snel te verlaten. “Dat gaat nooit gebeuren, duizend procent zeker. Ik zou heel graag een keer de Olympische Spelen en het WK willen doen. En verder merk ik dat ik actualiteit steeds interessanter vind. Ik schuif weleens in talkshows aan en dan merk ik dat het leuk is om niet alleen als gast aan te schuiven om over sport te praten. Daar wil ik mezelf de komende tijd iets meer mee prikkelen.”

Overdreven actie van de Feyenoord-fans?

  • Ja
  • Nee
969+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie