EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Perfect Portugal en Ronaldo imponeren: “Honger van een achttienjarige”

Foto: Perfect Portugal en Ronaldo imponeren: “Honger van een achttienjarige”

Portugal kende een ongekend goede EK-kwalificatiereeks en sloot deze in stijl af met een overwinning op IJsland. Bondscoach Roberto Martínez was na de 2-0 winst op IJsland lovend over de mentaliteit van zijn ploeg en sprak ook zijn grote waardering uit voor de prestaties van Cristiano Ronaldo.

Unieke reeks Portugal

Portugal wist alle tien de EK-kwalificatieduels te winnen en scoorde daarin maar liefst 36 keer keer en kreeg maar twee doelpunten tegen. Daarmee zette Portugal een unieke prestatie neer, wat volgens Martínez iets vertelt over de honger van zijn spelersgroep. “Het individuele talent is spectaculair, maar om tien wedstrijden te winnen, moet ook de instelling en de commitment van de spelers goed zijn. Ik ben heel tevreden”, vertelde Martínez tegenover de Portugese media.

Ook tegen IJsland zag de oud-bondscoach van België dat weer terug. “Het was een heel directe en erg fysieke wedstrijd, maar we verdedigden goed en maakten een paar goede goals. We hebben de kwalificatie op een historische manier afgesloten.” Martínez kan nu rustig gaan kijken welke internationals hij wil meenemen naar het EK, al wordt dat volgens hem geen makkelijke klus.

Hongerige Ronaldo

Ronaldo zal daar in ieder geval wel bij zijn, die met tien goals in de EK-kwalificatiereeks een groot aandeel had in de succesvolle reeks. “Het is voor mij lastig uit te leggen hoe een speler die 38 jaar oud is en meer interlands heeft gespeeld dan wie dan ook ter wereld, nog steeds de honger van een achttienjarige heeft. Dat werkt aanstekelijk in de kleedkamer. Hij is een voorbeeld voor iedereen, het is geweldig om een speler te hebben met zijn ervaring.

Is Portugale een kanshebber om het EK te winnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, maar zijn wel een outsider
  • Nee, zijn geen kanshebber
306+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie