Perez twijfelt over Eredivisie-topscorer: ‘Geen 20 miljoen euro waard’

Foto: Perez twijfelt over Eredivisie-topscorer: ‘Geen 20 miljoen euro waard’

Er lijkt dit seizoen geen maat op Vangelis Pavlidis te staan. De Griek schoorde tegen sc Heereveen voor de negende keer op rij voor AZ. Door de hattrick tegen de Friezen staat de teller in totaal al op dertien doelpunten. Er wordt al gesproken over het record van Coen Dillen (43 doelpunten), maar Kenneth Perez heeft nog altijd zijn twijfels over de Griek.

Pavlidis goede spits voor de Eredivisie

In het ESPN-programma Dit was het Weekend vraagt de voetbalanalist zich hoe goed de aanvaller van AZ nou echt is. “Ik blijf bij Pavlidis altijd behoudend over hoe goed hij nou daadwerkelijk is. Waar hem dat in zit? Internationaal, dat hij niet bij Griekenland speelt, wat uiteraard ook met de trainer te maken kan hebben.”

De Deen ziet zijn snelheid als zwakte, maar weet ook niet of Pavlidis wel uit de voeten kan in een grotere competitie. “Het is ook afhankelijk van de competitie waarover we het hebben. Als hij voor de rest van zijn leven in Nederland speelt, dan zal hij een hele goede spits zijn. Ik weet het niet. Als ik twintig miljoen euro zou hebben, dan zou ik hem niet kopen.”

In 2021 maakte Pavlidis de overstap van Willem II naar AZ en sindsdien weet de aanvaller veelvuldig het net te vinden voor de Alkmaarders. In zijn eerste seizoen in Alkmaar kwam de spits tot zestien treffers, terwijl afgelopen seizoen de aanvaller twaalf keer in de competitie scoorde en er negen maakte in de Conference League. In het huidige Eredivisie-seizoen staat de tellen al op dertien doelpunten na negen duels.

Denk jij dat Pavlidis ook in een grotere competitie dan de Eredivisie uit de voeten kan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
1743+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie