Perez heeft vraagtekens bij Álvarez-positie: “Daardoor kan je de wedstrijd verliezen”

Foto: Perez heeft vraagtekens bij Álvarez-positie: “Daardoor kan je de wedstrijd verliezen”

Ajax verkeert al maanden in een crisis en heeft al zes wedstrijden op rij niet gewonnen in de Eredivisie. Desondanks hebben de Amsterdammers koploper Feyenoord nog altijd in zicht met een achterstand van vijf punten. Kenneth Perez vindt het dan ook beste verwonderlijk dat Ajax nog altijd in de race is voor de titel.

“Het is toch gek dat andere clubs er niet van geprofiteerd hebben?” stelt Perez in het ESPN-programma Voetbalpraat. Hans Kraay jr. gaat daarbij in op de enorm veranderde achterhoede van Ajax. “Vorig jaar was Mazraoui, Blind, Martínez en Timber de Ajax-defensie en drie van die vier vallen weg. En de vervangers kunnen niet zo best opbouwen.

Kraay zou opteren voor Álvarez naast Timber in het centrum in de verdediging, maar Perez is daar minder enthousiast over. “Ik vind het wel heel opvallend. Álvarez wordt de hemel in geprezen. Maar hij had (tegen Feyenoord, red.) in de laatste minuut een verschrikkelijke verdedigende actie. Daardoor kan je de wedstrijd verliezen. En dat gaat men dan maar voorbij. Terwijl dat wel belangrijk is in een land waar je veel moet verdedigen.”

Ajax wist zondag opnieuw niet te winnen, maar Alfred Schreuder mag vooralsnog aanblijven van het Ajax-bestuur. De clubleiding ziet volgens De Telegraaf nog voldoende aanknopingspunten om de oefenmeester te laten zitten. Wel worden er twaalf punten geëist in de komende vier wedstrijden.

Wint Ajax met 5-0 van FC Volendam?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Moet Álvarez naast Timber blijven staan?

  • Ja, dat zou een goede keuze zijn
  • Nee, Bassey moet daar spelen
  • Nee, Rensch moet daar spelen
150+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie