Perez haalt uit: “Iedereen rondom het voetbal ergert zich aan hem”

Foto: Perez haalt uit: “Iedereen rondom het voetbal ergert zich aan hem”

Kenneth Perez vindt het onbegrijpelijk dat scheidsrechter Joey Kooij het doelpunt van FC Twente-spits Myron Boadu afkeurde. De aanvaller maakte in de ogen van de arbiter een overtreding op PSV-doelman Walter Benítez, maar er leek op het oog eigenlijk niet veel aan de hand. Ook de VAR keurde het doelpunt niet goed, dat tot onbegrip van Perez die zich ook ergerde aan de pedante houding van Kooij.

Perez laakt beslissing Kooij om afgekeurde goal FC Twente tegen PSV

De Tukkers dachten net na rust op voorsprong te komen in Eindhoven, nadat Boadu de bal uit een corner had binnengekopt. Kooij vond echt dat de spits een aanvallende overtreding had gemaakt, maar Perez had daar bij ESPN duidelijk een andere mening over. “Ik vond het niet terecht dat deze goal werd afgekeurd. Ik vind niet dat de keeper helemaal onschendbaar is in de vijf meter. Dit is helemaal niets, die keeper komt zelf slap uit. Hij wordt niet geduwd. Dit is zo licht.”

De Deen had daarnaast geen goed woord over voor de houding van Kooij. “Hij staat ernaar te kijken tussen vijf man en besluit na een seconde of vijf: hier ga ik even voor fluiten. Wat hier fout gaat? Dat het een heel slechte scheidsrechter is. Daar komt nog bovenop dat hij een slechte uitstraling heeft. Iedereen rondom het voetbal ergert zich aan hem.”

Perez stoort zich aan houding Kooij

Volgens Perez neemt de arbiter ‘veel gekke beslissingen’. “En dan gaat hij nog stoer doen op het einde door geel te geven bij een ingooi die te lang duurt en vervolgens heel opzichtig te laten weten dat er een hele minuut bij komt. Dan heeft hij weer wat aandacht voor zichzelf. Een scheidsrechter is er om het spel in goede banen te leiden. Het liefst onopvallend. Maar als je bij beide partijen continu irritatie oproept…”

Perez tipt Kooij dan ook wat aan zijn houding te gaan doen om nog meer afkeer te voorkomen. “Je ziet aan alles en iedereen dat ze zich afvragen wat hij allemaal aan het doen is. Dat is bijna elke wedstrijd wel met hem. Hij wil graag karakter tonen en dat werkt averechts. Het is allemaal zo gekunsteld.”

Is Joey Kooij een slechte scheidsrechter?

  • Ja, dat vind ik wel
  • Nee, dat vind ik niet
695+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie