Pasveer wijst oorzaak tegengoals aan: ‘Erg mee bezig om dat goed te krijgen’

Foto: Pasveer wijst oorzaak tegengoals aan: ‘Erg mee bezig om dat goed te krijgen’

Remko Pasveer maakt niet zijn allerbeste periode door als doelman van Ajax. Waar de goalie vorig seizoen veelal de nul hield, daar moet Pasveer met enige regelmaat tegentreffers incasseren. De routinier schoof dinsdagmiddag aan op de persconferentie van Ajax voorafgaand aan het Champions League-duel met Liverpool.

Daarop liet de doelman, geciteerd door Voetbal International weten te balen van de vele tegentreffers in de laatste weken. “Bij Ajax houd je daar normaal gesproken geen rekening mee. Daar baal je heel erg van. Je bent er erg mee bezig om dat goed te krijgen. Ik moet die restverdediging zo goed mogelijk neerzetten. Dan heb je weleens last van je stembanden, maar ja. Veel meer kan ik niet doen.”

Volgens Pasveer komen de tegendoelpunten vooral voort uit het feit dat de restverdediging niet op orde is. “De jongens die er vorig seizoen stonden, hadden soms misschien meer gevoel bij de speelstijl van Ajax. De jongens die er nu staan, moeten daarin groeien.” Volgens de ervaren doelman moeten de nieuwelingen ook de tijd gegund worden.

Champions League

Pasveer heeft de hoop op het halen van de volgende ronde van de Champions League nog niet helemaal opgegeven. “Je bent afhankelijk, maar je hebt bepaalde dingen zelf in de hand. Morgen moeten we winnen. Dat is de enige taak die we hebben.” De doelman hoopt dat het Ajax-publiek een zetje in de rug kan geven. “Een avondje Champions League in De Arena kan je als magisch omschrijven. Ik heb vorig seizoen één wedstrijd vanaf de tribune moeten toekijken. Het gevoel dat je daar hebt, is top. Het publiek leeft mee en daar krijg je energie van op het veld. Dat kan je tot grote hoogten stuwen.”

Moet Ajax in de winterstop een nieuwe eerste doelman halen?

  • Ja, Pasveer is niet goed genoeg meer
  • Nee, pas in de zomer
141+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie