Overmars vertelt heftig verhaal: “Hart voor 45 procent afgestorven”

Foto: Overmars vertelt heftig verhaal: “Hart voor 45 procent afgestorven”

Marc Overmars heeft in gesprek met Het Laatste Nieuws een update gegeven over zijn gezondheid. De technisch directeur van Antwerp FC kreeg eind vorig jaar een hartinfarct en daar ondervindt hij nog altijd de naweeën van.

Hartinfarct van Overmars

Onder begeleiding werkt de oud-profvoetballer hard aan zijn herstel, maar dat gaat volgens hem allerminst eenvoudig. “Ik moet naar lucht zoeken als ik veel praat. En focus houden, want dat kost energie”, zo legt hij uit aan het medium. “Mijn hart is voor 45 procent afgestorven. Dan hoef ik niet uit te leggen hoe iemand zich voelt.”

Overmars verwacht niet meer dat hij ooit de oude gaat worden. Desondanks probeert hij zoveel mogelijk uit het leven te halen. “Ik heb zoveel schade opgelopen, dat het niet meer te herstellen valt. Je ziet ook wel hoe ik adem, maar je moet geen medelijden met me hebben. Ik ben een gelukkig man. En ik sterf liever hier, dan dat ik niets aan het doen ben.”

Zijn huidige gezondheid heeft echter wel consequenties voor de toekomst. “Dat ik door dit vroeger met pensioen zal gaan, daar ben ik intussen al achter. Het is het leven. Iedereen krijgt tegenslagen te verwerken”, aldus Overmars, die afgelopen week met Antwerp het Belgische bekertoernooi winnend afsloot.

Gevecht om Belgische landstitel

Antwerp doet in de Jupiler Pro League nog altijd mee voor het landskampioenschap. Het verschil met koploper KRC Genk bedraagt slechts 2 punten, terwijl Union Sint-Gillis een punt minder heeft. Aankomende zondag komt de lijstaanvoerder bij Antwerp op bezoek, waarmee de ploeg van Mark van Bommel de koppositie kan overnemen.

Royal Antwerp
Genk
Kansen zijn onderhevig aan verandering. Laatst bijgewerkt 7 mei 2023 18:27.

Wordt Overmars ooit technisch directeur van een Europese topclub?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik verwacht het niet
263+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie